UVJERENA DA SU SKUPILI POTPISE

Željka Markić: Ova Vlada nije željela i ne želi referendume, gluposti su da želim u politiku

17.10.2018 u 19:56

Bionic
Reading

Nakon što je Vlada izvijestila da dvije referendumske inicijative nisu prikupile dovoljno potpisa za referendum, za Dnevnik Nove TV sve je komentirala Željka Markić iz U ime obitelji, koja je dio inicijative 'Narod odlučuje'

Markić je, gostujući u Dnevniku Nove TV, kazala kako je inicijativa 'Narod odlučuje' prikupila dovoljno potpisa, no da ministar uprave Lovro Kuščević tvrdi da nisu prikupili dovoljno valjanih potpisa. 'To nije istina. Ministar je spojio dvije inicijative koje su potpuno različite u jedno izvješće, i to već pokazuje neozbiljnost. Uz to, ministar nema zakonske osnove za određivanje koji su potpisi valjani. Zato smo zatražili da se i Ustavni sud odredi', kazala je Markić.

'Jedno je sigurno ova Vlada nije željela i ne želi referendume. Oni ne žele građane gledati kao partnere. Ovu vladu ne zanima činjenica da je skupljeno dovoljno potpisa. Ne žele aktivne građane koji će, kao gospodinu iz HNS-a Vrdoljaku, onemogućiti da s 1,5 posoto podrške birača upravlja s 50 posto firmi u državnom vlasništvu i tamo namješta svoje stranačke kolege', kazala je Markić.

Maloljetni potpisnici, preminuli i stranci, poručila je, prema izvještaju čine 0,2 posto potpisa, a taj postotak se pojavljivao i kada se skupljalo za referendum o Zakonu o radu prije nekoliko godina. Stoga potenciranje upravo tih potpisnika sada Markić vidi kao 'blaćenje'.

Marić kaže da će inicijativa sigurno zatražiti uvodi u nevaljale potpise, a li daljnje korake nije željela otkrivati.

Komentirala je i kaznenu prijavu koju je protiv inicijativa podnio HNS. 'Apsolutno. Ako se pokaže da je itko išta falisficirao mora biti kažnjeno gonjen, ali jednako tako i onaj tko je lagao', poručila je.

  • +23
Željka Markić Izvor: Pixsell / Autor: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Upitana je li pokrenula inicijativu kako bi ušla u politiku, Markić je kazala kako bi to bio jedan od najkompliciranijih ulazaka u politiku u svijetu. 'Nisam čula da je netko pokrenuo referendum kako bi ušao u Sabor, kad se u Sabor ulazi kako bi se napravio deal s gospodinom Plenkovićem. I onda uđeš s podrškom od 1,5 posto', poručila je Markić, dodavši da su priče o njenom ulasku u Sabor 'gluposti'.

Komentirala je i prosvjed u Vukovaru na kojem je bila. 'To je bilo nešto najtužnije na čemu sam bila. to je bio prosvjed protiv korupcije, protiv nerada DORH-a, svak vlasti uključujući i ovu Vladu i prosvjed protiv onih ljudi koji ne priznaju žrtvu i muku tih ljudi', rekla je Markić.