SRUŠILA SE HALA

Zbog orkanske bure odgođen GAST

  • Autor: Leo Nikolić
  • Zadnja izmjena 27.02.2012 19:06
  • Objavljeno 27.02.2012 u 17:37
GAST Split IMG_5284

GAST Split IMG_5284

Izvor: tportal.hr / Autor: Leo Nikolić

Organizatori tradicionalnog sajma GAST u Splitu informirali su javnost da se zbog nevremena, koje je prouzročilo rušenje izložbene hale, odgađa održavanje manifestacije

Sajam se trebao održati od 7. do 11. ožujka, ali je zbog više sile pomaknut na termin od 21. do 25. ožujka ove godine. Naime, dana 27. veljače 2012. u ranim jutarnjim satima uslijed orkanskog udara bure znatno je oštećen veći dio izložbenih hala, koje su bile u procesu montaže. Tijekom navedenog događaja, uslijed oštećenja hala uzrokovanog orkanskim udarom bure, na propisno ograđenom gradilištu sajma došlo je i do ozljede jedne muške osobe, kojoj je pružena liječnička pomoć.

Slijedom navedenog, zbog saniranja hala i pričinjene velike materijalne štete, sajamska manifestacija GAST 2012 se prolongira na navedeni datum. Sajam GAST već godinama simbolički označava i početak priprema za novu turističku sezonu u Dalmaciji. Podsjetimo da se već nekoliko zadnjih godina u vrijeme održavanja sajma redovito aktualizirala i pokretala polemika o lokaciji sajma, pa je predlagano organiziranje sajma na lokaciji Dračevac.

Osim bivše vojarne, jedan od novijih prijedloga je bila i lokacija Karepovac, sadašnje odlagalište smeća, koje se planira sanirati. No, ni na jednoj lokaciji do sada nije bilo pomaka, pa će se GAST, ali i jesenski sajam SASO vjerojatno i dalje organizirati na žnjanskom platou.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi