Završen 85. Jesenski zagrebački velesajam

Završen 85. Jesenski zagrebački velesajam

19.09.2009 u 19:28

Bionic
Reading

Na Zagrebačkom velesajmu večeras je zatvoren 85. Jesenski međunarodni zagrebački velesajam (JMZV) na kojem je od 14. rujna sudjelovalo 1.294 izlagača iz Hrvatske i inozemstva, od čega 494 inozemnih iz 33 zemalja svijeta

Na Jesenskom međunarodnom zagrebačkom velesajmu održano je osam specijaliziranih sajamskih priredbi - Međunarodni obrtnički sajam (MOS), međunarodni sajam energetike, elektronike i automatizacije "Energetika", međunarodni sajam građevinskih tehnologija, mehanizacije i prateće industrije "CONTECH", međunarodni sajam izuma, novih ideja, proizvoda i tehnologija "ARCA", međunarodni sajam zaštite osoba i imovine "Interprotex", sajam zaštite okoliša, ekotehnologije i komunalne opreme "EMAT", sajam upravljanja prometnim i logističkim sustavima "Promet i logistika" i međunarodni sajam hrane, pića i gastronomskih inovacija INGA.

Kolektivne nastupe imalo je ukupno osam zemalja - Austrija, Brazil, Indonezija, Južnoafrička Republika, Poljska, Slovačka, Tajland i Indija.

I ovogodišnji Zagrebački velesajam bio je popraćen nizom stručno-pratećih aktivnosti. Najvažniji među njima je tradicionalni Gospodarski forum, susret gospodarstvenika s predstavnicima Vlade, a tema Foruma bila je "Put izlaska iz krize".

U povodu obilježavanja jubilarnog 85. Jesenskog međunarodnog zagrebačkog velesajma te 100. godišnjice ZV-a ulaz za sve posjetitelje bio je besplatan.