zaštita ključnih projekata

Zatvaranje im nije opcija, pa Uprava dio radnika Brodosplita šalje na godišnji odmor zbog zaštite od koronavirusa

03.12.2020 u 19:56

Bionic
Reading

Zbog dodatnih mjera zaštite zaposlenika Brodosplita od većeg prodora koronavirusa, Uprava tog brodogradilišta odlučila je dio radnika poslati na godišnji odmor od 7. prosinca, izvijestili su u četvrtak iz Brodosplita

"S obzirom na povećanje novooboljelih u Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji, postoji realna opasnost da se virus covida-19 počne nekontrolirano širiti i u tom slučaju će nužno zahvatiti veliki broj Brodosplitovih radnika", stoji u priopćenju Brodosplita.

U priopćenju se dodaje da su, zbog smanjenja rizika od takvog raspleta te zaštite ključnih projekata u izgradnji, posebno dovršetka polarnog kruzera 'Ultramarine' i gradnje polarnog kruzera 'Janssonius' te elemenata mosta 'Ston', kao dodatnu mjeru zaštite od većeg prodora koronavirusa, donijeli odluku da se dio radnika pošalje na godišnji odmor od 7. prosinca 2020.

Očekuju da će s minimalnim brojem radnika u Brodosplitu smanjiti opasnost na razumnu mjeru i u ugovorenim rokovima završiti sve ključne projekte čije bi zaustavljanje zbog širenja epidemije, kako ističu, "bilo fatalno".

Zatvaranje brodogradilišta ni u jednom trenutku im nije bila opcija te zato, ističu, moraju učiniti sve kako bi se to izbjeglo. "Ostanimo odgovorni, čuvajte sebe, kolege, a poglavito obitelji", poručuju iz Uprave Brodosplita, izražavajući nadu se da će se situacija s pandemijom uskoro smiriti te da će se čim prije moći vratiti prijašnjem, normalnom životu i uobičajenim radnim aktivnostima.