BEZ TEŽIH SIMPTOMA

U Brodosplitu devet radnika Indijaca zaraženo koronavirusom

02.10.2020 u 20:12

Bionic
Reading

Devet radnika Brodosplita, državljana Indije, trenutačno je u karanteni jer su zaraženi koronavirusom, ali nitko od njih nema teže simptome, doznaje se u petak navečer od glasnogovornika splitskog brodogradilišta Josipa Jurišića

"Svih devet trenutačno zaraženih koronavirusom su državljani Indije koji su u Brodosplitu angažirani kao radnici i oni su u karanteni te ne prijeti opasnost da prenesu virus na druge osobe", rekao je za Hinu Jurišić.

On je rekao kako u Brodosplitu postoji poseban prostor previđen za karantenu radnika pozitivnih na Covid-19 . "Brodosplit je na samom početku pandemije Covida 19, osim nabave potrebne opreme i zaštitnih sredstava osigurao i uredio potrebne prostore za samoizolaciju i karantenu pozitivno testiranih na korona virus, za više od 1000 kreveta," rekao je Jurišić.

Po njegovim riječima, od početka pandemije koronavirusa u Brodosplitu dosad je ukupno bilo inficirano 42 radnika među kojima je bilo i stranih državljana. "Nitko od oboljelih nije razvio teže simptome niti je bilo potrebe za hospitalizacijom. Svi oni, prema informacijama koje smo prikupili, zarazili su se izvan škvera," objasnio je Jurišić.