PROPADE IM POSAO

'Zatečeni smo ukidanjem trajekta Rijeka - Dubrovnik'

08.03.2010 u 10:36

Bionic
Reading

Zbog ukidanja trajektne veze Rijeka – Dubrovnik propast će već organizirane i plaćene turističke ture, većinom autobusne, koje uključuju tu liniju, upozoravaju iz Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA)

Jadrolinija je najavila ukidanje trajekta Rijeka - Dubrovnik do kraja svibnja 2010. godine, a osnovni razlog je neisplativost. Međutim, iz turističkih agencija upozoravaju da će im to napraviti velike probleme te da im je ugroženo i ugovaranje poslova za 2011. koje je već u tijeku.

'Članice Udruge hrvatskih putničkih agencija zatečene su ovakvim potezom u trenutku kada se vodi borba za svakog gosta te se umjesto ozbiljne potpore organiziranim turističkim dolascima stvara direktan gubitak od najmanje sedam tisuća gostiju, a o indirektnoj šteti, stvaranja imidža nestabilnog i nepouzdanog partnera, da i ne govorimo', kaže Boris Žgomba, predsjednik UHPA-e.

Iz UHPA-e traže da Jadrolinija preispita svoju odluku ili ponudi alternativno rješenje za pretplaćene usluge. Šteta bi mogla biti daleko veća i dalekosežnija od prvih procjena i udaljava nas, upozorava Žgomba, od nastojanja pozicioniranja Hrvatske kao top destinacije u regiji.