PRAVO ČINJENIČNO STANJE

Zašto je porezna zatvorila dubrovački 'Cezar'?

07.08.2013 u 16:54

Bionic
Reading

Iz Porezne uprave Ministarstva financija naglašavaju kako će se nadzor fiskalizacije i dalje nastaviti istim, pojačanim intenzitetom diljem Hrvatske, pogotovo na Jadranu, i u kolovozu, te ponavljaju kako u blagajni obveznika fiskalizacije ne smije biti neevidentiranog novca.

Porezna je uprava na svojim mrežnim stranicama objavila 'pravo činjenično stanje' o postupcima nadzora nad ugostiteljskim obrtom 'Cezar' u Dubrovniku, navodeći kako su njeni inspektori u slučaju privremene zabrane obavljanja djelatnosti dubrovačkom ugostiteljskom obrtu 'Cezar' postupili ispravno, s obzirom da su u blagajni zatekli višak novca, odnosno neevidentirani promet.

Napominju kako se na temelju vjerodostojnih dokumenata i novčanog iznosa koji se u trenutku nadzora nalazi u blagajni, utvrđuje evidentirani promet. Ukoliko se u blagajni zatekne bilo kakav višak novca, koji nije potkrijepljen vjerodostojnom dokumentacijom, i dalje će se smatrati neevidentiranim prometom, ističu iz Porezne uprave.

Kako porezni obveznik nije predočio inspektorima bilo kakve račune iz ovjerene knjige računa u vrijeme nadzora, naknadno dostavljeni računi nisu se mogli uvažiti kao vjerodostojna dokumentacija te je prigovor na Zapisnik odbijen, navode iz Porezne uprave.