POTPISAN UGOVOR

Zagrebačka pivovara izlazi na korejsko tržište

10.10.2014 u 15:50

Bionic
Reading

U Zagrebačkoj pivovari potpisan je ugovor o prodaji i distribuciji Ožujsko piva u Koreji s kompanijom CKB koja će raditi promociju i prodaju. Prilikom svečanosti potpisivanja istaknuta je važnost povezivanja Koreje i Hrvatske, a više od 200 tisuća Koreanaca posjetit će ovu godine Hrvatsku

Regionalni predsjednik Zagrebačke pivovare Sergey Yeskov istaknuo je važnost ovog dogovora.

'Ne možemo reći točno koliko ćemo izvesti u Koreju, ali taj posao će krenuti za dva mjeseca kada završimo sve pravne stvari. Ponosni smo što smo prva pivovara koja će izvoziti na korejsko tržište i nadamo se da ćemo ostvariti dobar rezultat', rekao je Yeskov.

Prilikom potpisivanja ugovora veleposlanik Hyungwon Suh istaknuo je da se nada da je ovo tek početak gospodarske suradnje između dvije države.

'Korejanci sve više dolaze turistički u Hrvatsku, a ovo je prvi ovakav posao koji je sklopljen između hrvatske i koreanske kompanije. Nadamo se da će to biti poticaj za dalje i razvoj suradnje. Hrvatski proizvodi imaju mjesta na korejskom tržištu', rekao je veleposlanik.

Zanimljivo je da je potražnja za Ožujskim krenula nakon što je jedan reality show koji je iznimno popularan posjetio Hrvatsku. U njemu se pila Žuja i sudionici su je pohvalili, što je izazvalo pravu salvu mailova prema Zagrebačkoj pivovari, pojasnio je Marko Turčić, manager za izvoz.