TRŽIŠTE KAPITALA

Pozitivno raspoloženje na Zagrebačkoj burzi, uzletjeli Granolio i Span

Bionic
Reading

Tjedan je na Zagrebačkoj burzi započeo u pozitivnom raspoloženju te su glavni dionički indeksi trgovanje završili u zelenome, no uz skromnu likvidnost. Pri tome su CROBEX i njegova uža inačica CROBEX10 ojačali za 0,3 posto, dok je CROBEX plus imao nešto blaži rast od 0,2 posto. Među sektorskim indeksima najbolje je prošao indeks turističkog sektora s plusom od 0,5 posto, dok je indeks građevinskog sektora pao za 1,1 posto

Likvidnost je iznosila nešto manje od 7.5 milijuna kuna, od čega je više od pola prometa obavljeno s dvije dionice; Span je s 2,4 milijuna kuna prometa te skokom cijene od 6,5 posto bio najlikvidnije izdanje, ispred dionice Čateksa s 2.3 milijuna kuna u blok transakcijama.

Titula dobitnika dana pripala je dionici Granolia sa skokom cijene od 9,3 posto a pratila ju je je već spomenuta dionica Span-a. Među dobitnicima se izdvajaju Saponia i Arena Hospitality Group s rastom od 1,7 posto, odnosno 1,5 posto. S druge strane najveći pad među likvidnijim dionicama imala je dionica Čakovečkih mlinova s minusom od 1,3 posto.

Dobitnik dana: Granolio +9.31% 54,00

Gubitnik dana: Čakovečki mlinovi – 1.32% 75,00

CROBEX +0,34% 2.099,35