tržište kapitala

Zagrebačka burza: CROBEX u padu treći dan za redom, HT u fokusu

tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: HT

Utorak je bio obilježen mješovitim izvedbama i nešto većom likvidnošću. CROBEX je upisao pad treći dan za redom uz minus od 0,06 posto

Utorak je bio obilježen mješovitim izvedbama i nešto većom likvidnošću. CROBEX je upisao pad treći dan za redom uz minus od 0,06 posto. Njegova uža inačica CROBEX10 je također zaključio u crvenom (-0,3 posto), dok je šira inačica CROBEXplus upisao rast od 0,3 posto. Među sektorskim indeksima, prehrambeni i turistički sektori su upisali pad, dok su ostali indeksi ojačali u rasponu od 0,12 do 1,23 posto.

Likvidnost je bila nešto veća u odnosu na dan ranije te je iznosila 7,4 milijuna kuna. Tri izdanja su prikupila milijunske promete od kojih je najveći onaj od Hrvatskog telekoma u visini od 2,8 milijuna kuna, uz pad vrijednosti od 0,5 posto. Slijede ga Atlantska plovidba i Valamar riviera koji su prikupili oko 1,6 milijuna prometa svaki, no uz različite predznake – Atlantska plovidba je ojačala 4,2 posto, dok je Valamar riviera izgubila 1 posto. Atlantska se ujedno u s ovim rastom uvrstila među glavne dobitnike dana.

Nešto bolji dan od nje je imalo Kutjevo s rastom od 6,2 posto, a dobre izvedbe su imali i INA s plusom od 3,55 posto te Jadroplov s dobitkom od 3,2 posto. Gubitaše, među likvidnijim izdanjima, predvodi Jadran s padom od 8 posto, a slijedi ga Institut IGH s minusom od 7,14 posto te Viro s minusom od 1,6 posto.

Dobitnik dana: Kutjevo +6,22% 47,80

Gubitnik dana: Jadran -8,00% 11,50

CROBEX -0,06% 1.976,59

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!