tržište kapitala

Zagrebačka burza: CROBEX nastavio u negativnom ritmu, Ericsson Nikola Tesla u fokusu

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala je u utorak nastavilo u negativnom ritmu, glavni dionički indeksi su zaključili u crvenom teritoriju, a likvidnost je ostala gotovo nepromijenjena u odnosu na dan prije

Indeks CROBEX te njegova šira inačica, indeks CROBEXplus, su oslabili blagih 0,1 posto, dok je uži tržišni indeks CROBEX10 kliznuo 0,3 posto.

Od sektorskih indeksa, najviše se na udaru našao indeks sektora industrije, koji je izgubio 1,1 posto na vrijednosti, dok je dobitnike predvodio indeks turističkog sektora s rastom od 0,8 posto.

Ukupno je protrgovano oko 1,4 milijuna eura, a u fokusu investitora su se našle dionice Ericsson Nikola Tesle nakon objave o nastavku suradnje s Hrvatskim Telekomom na području 5G mreže, pri čemu je dionica prikupila oko 431 tisuću eura prometa, uz pad cijene od 0,5 posto.

Aktivno se trgovalo i dionicama Podravke, koje su na prometu od 233 tisuće eura oslabile 0,3 posto, a slijede je dionice Atlantske Plovidbe s prometom od 102 tisuće eura, pri čemu im je cijena ostala nepromijenjena na 53 eura.

Od aktivnijih izdanja loš dan su imale dionice Spana i Končar Elektroindustrije, obje s padom cijene od 2 posto, a među gubitnicima se našla i dionica AD Plastika, koja je izgubila 1,5 posto na vrijednosti.

S druge strane, dionice Medike i Plave lagune su porasle 2,1 posto, dok su dionice Čakovečkih mlinova ojačale 1 posto.

Dobitnik dana:    Tehnika    +5,00%   21,00

Gubitnik dana:    Span       -1,96%    50,00

CROBEX:                           -0,06%    2.615,69