PRIVATIZACIJA

Za Slavonija Novu ponuda županjske Sladorane

10.01.2011 u 16:04

Bionic
Reading

Sladorana Županja jedina je Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP) dostavila ponudu za kupnju 76 posto temeljnog kapitala županjske tvrtke Slavonija Nova i za taj dionički paket nudi 57,28 milijuna kuna, što je oko sedam milijuna kuna više od početne cijene iz natječaja

Kako je istaknuto na današnjem otvaranju ponuda u HFP-u, Sladorana se u ponudi obvezuje u tu poljoprivrednu tvrtku uložiti 10 milijuna kuna u narednih pet godina te je priložen i program ulaganja po godinama.

Sladorana je ponudi priložila poslovni plan za pet godina, a obvezuje se i da neće prodavati dionice niti opteretriti nekretnine i dionice tvrtke, preuzima obvezu imenovanja jednog člana Nadzornog odbora na prijedlog HFP-a.

U dostavljenoj ponudi Sladorana također preuzima i obvezu zadržavanja zatečenog broja zaposlenika u razdoblju od najmanje jednu godinu te preuzimaju obvezu provođenja programa zbrinjavanja eventualnog viška zaposlenika sukladno kolektivnom ugovoru.

Prema podacima iz natječaja, Slavonija Nova je krajem rujna prošle godine zapošljavala 98 radnika.

Stručne službe HFP-a napravit će izvješće o zaprimljenoj ponudi i dostaviti je na odlučivanje Upravnom odboru HFP-a.

Sladorana Županja jedina je dostavila ponudu za kupnju 125.717 dionica ili 76 posto dionica Slavonije Nove za koju su ponudbenu dokumentaciju otkupile još tvrtke Granolio d.o.o. Zagreb, Žito d.o.o. iz Osijeka i EOS d.o.o. iz Zagreba.

Na javni natječaj HFP-a, do kraja isteka ponuda, danas do 14 sati, nisu stigle ponude za prodaju većinskih dioničkih udjela iz državnog portfelja u tvrtkama Vranjic Belvedere, Vjesnik d.d. (tiskara), i Uljanik Tesu iz Pule.

Ponudbena dokumentacija otkupljena je pak za dvije tvrtke, za Vjesnik (tiskaru) dokumentaciju je otkupio Business.hr d.o.o., a za Vranjic Belvedere tvrtka Epic d.o.o. iz Zagreba