TROŠKOVI RESTRUKTURIRANJA

Za škverove više nema novca u državnoj blagajni

Brodogradilište 3. maj

Brodogradilište 3. maj

Izvor: tportal.hr / Autor: Karmen Mrkić/tportal.hr

Zbog stanja državnih financija Brodosplitu, Brodotrogiru i 3. maju u ovoj godini neće biti isplaćena sva sredstva iz državnog proračuna namijenjena njihovom restrukturiranju

U pitanju je 173 milijuna kuna koji bi se vlasnicima ovih brodogradilišta, u najboljem slučaju, trebali nadoknaditi u idućoj godini, doduše uz uvjet koji u ovom trenutku ne ostavlja prostora optimizmu, a to je ostvarivanje planiranog gospodarskog rasta i donekle uravnoteženih prihoda i rashoda u državnoj blagajni, piše Novi list

Da zasad ne računaju na dvije zadnje rate bespovratnih državnih potpora predviđenih za ovu godinu, nove je vlasnike brodogradilišta ovih dana obavijestio resorni ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, okupivši ih na sastanku na kojem su bili i predstavnici Ministarstva financija te Hrvatske brodogradnje -Jadranbrod, državne tvrtke zadužene za kontrolu provedbe planova restrukturiranja.

Brodosplit tako od predviđenih 480 milijuna kuna za ovu godinu ostaje 'kraći' za 80 milijuna, Brodotrogir za 37 milijuna, a 3. maju će umjesto 139,9 milijuna do konca ove godine biti isplaćeno 83,9 milijuna kuna.

Iz Ministarstva gospodarstva objašnjavaju da je riječ o prilagodbi dinamike isplate državnih potpora (ne)mogućnostima državne blagajne, a 'brodogradilišta su pokazala visok stupanj razumijevanja za stanje državnih financija i sve će učiniti sa svoje strane da se taj poremećaj ne odrazi na tijek restrukturiranja i redovno poslovanje'.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!