LJETNI BUM

Westgateu prodaja porasla 50 posto

westgate

westgate

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Ronald Goršić

Novootvoreni trgovački centri poput Arene i Supernove neće bitnije ugroziti poziciju Westgatea (WG), smatra Stjepan Iveljić, direktor Westgatea. Iveljićev centar slavi ovih dana prvu godišnjicu poslovanja, a prodaja u 260 trgovina toga centra, prema njegovim riječima, u zadnjem tromjesečju povećala se za 50 posto u odnosu na prvo

'Naš početni hendikep da smo izvan Zagreba tijekom godine pokazao se kao prednost jer smo puno dostupniji turistima koji su se zaputili iz zapadne i središnje Europe prema Jadranu', kazao je Stjepan Iveljić.

No osim ljeta i špice turističke sezone, u Westgateu velika očekivanja imaju i od vikend-turista. Naime, kako pojašnjavaju u tom centru, ono što je Hrvatima nekad bila Palmanova, Trst ili Mađarska, to je strancima danas zapadni dio Zagreba, a posebice Westgate.

'Svakodnevno nam dolaze organizirani autobusi kupaca iz Slovenije, a u novije vrijeme i iz BiH. To posebice do izražaja dolazi vikendima, u čemu organizacijom sudjelujemo i mi', kazao je Iveljić. Kao posebno brojna populacija vikend-kupaca u Westgateu ističu stanovnike sjeverne Bosne, posebice iz Banje Luke. Kao svoju veliku prednost pred konkurencijom u WG-u navode i Tax Free uslugu koju imaju jedini, a koja kupcima iz inozemstva omogućuje povrat PDV-a.

Direktor Iveljić je svjestan da će novi trgovački centri zaoštriti konkurenciju, no svejedno smatra da u Hrvatskoj ima još prostora za razvoj kvalitetnih centara te da su to investitori prepoznali. Tvrdi da je popunjenost zakupa u Westgateu 90 posto i da se ne očekuju znatnije promjene u sljedećem razdoblju.

Prognoze za iduće razdoblje su optimistične, a temelje se na velikoj frekvenciji od 9,5 milijuna automobila koji prolaze autocestom A2 uz sam centar. Plan je da se izgradi i izravni izlaz s autoceste prema trgovačkom centru, no u WG-u nisu sigurni hoće li to biti izvedivo do početka iduće turističke sezone.

Prema domaćem tržištu WG se promovira velikim modno-marketinškim događanjima poput Cro A Portera. Nadalje, Stjepan Iveljić je najavio pokretanje zabavnog programa u formi nekadašnje emisije 'Nedjeljom popodne', koji bi trebale voditi televizijske legende Helga Vlahović i Željka Fatorini. Još nisu poznati detalji, no program bi išao vikendom.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi