GODIŠNJI TROŠKOVI

Vrtić u Zagrebu košta kao školarina za fakultet

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Roditelji djece u vrtiću pune proračun Zagreba sa 170 milijuna kuna godišnje, odnosno po roditelju u prosjeku 5200 kuna, piše Vjesnik

Mjesečna ekonomska cijena dječjih vrtića u Zagrebu najviša je u Hrvatskoj, u prosjeku 500 kuna viša no u drugim gradovima. Zagreb je izračunao da je ekonomska cijena vrtićkog programa 2000 kuna, dok u Splitu, Osijeku ili Čakovcu ona iznosi 1500 odnosno 1450 kuna.

Poznato je da roditelji u Zagrebu izdvajaju 200 kuna mjesečno za jaslice, odnosno 400 za vrtićki program, no manje je poznato da godišnje u gradsku blagajnu u tu svrhu uplate 170 milijuna kuna. Riječ je o podatku iz službenoga Programa javnih potreba u predškolskom odgoju i naobrazbi u 2011. godini, koji je usvojila Gradska skupština.

To znači da roditelj godišnje za vrtić u prosjeku izdvaja oko 5200 kuna, što je približan iznos školarini koju pojedini zagrebački fakulteti - poput Fakulteta političkih znanosti, Edukacijsko-rehabilitacijskog, Katoličko-bogoslovnog, Hrvatskih studija ili dijela studija Prirodoslovno-matematičkog fakulteta - naplaćuju od svojih studenata.

Neki drugi studiji na PMF-u su čak i jeftiniji, pa iznose i 2000 kuna manje no prosječni iznos koji roditelji uplate za vrtić, piše Vjesnik

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi