ŠUKER NE ŽELI PLATITI

Vojković ostaje bez otpremnine?

Hrvoje Vojković

Hrvoje Vojković

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Sasa Midzor Sucic

Hrvoje Vojković, bivši predsjednik Uprave Croatia lako bi mogao ostati bez 890.000 kuna otpremnine koliko je, prema ugovoru trebao dobiti nakon razrješenja s dužnosti, doznaje Jutranji list

U menadžerskom ugovoru koji je Vojković potpisao stoji i klauzula prema kojoj stoji da otpremnina neće biti isplaćena ako su oni koji su razriješeni doveli do lošeg poslovanja tvrtke ili su nanijeli štetu tvrtki.

Vojkovića bi, navodno, otpremnine mogla stajati upravo ta klauzula, odnosno nanošenje štete tvrtki. Neće mu, čini se, pomoći ni dobri poslovni rezultati koje je nedavno objavilo Croatia osiguranje, a prema kojima je ta tvrtka u 2009. ostvarila bruto dobit u iznosu od 97 milijuna kuna, što je za 41,7 posto više u odnosu na 2008. godinu.

Naime, kako doznaje Jutarnji list, postoje velike mogućnosti da članovi Nadzornog odbora Croatia osiguranja, na čijem je čelu ministar financija Ivan Šuker, ne prihvate Vojkovićeve financijske rezultate. U tom slučaju Vojković bi ostao bez otpremnine.

Hrvoja Vojkovića s mjesta predsjednika Uprave CO smijenio je, na prijedlog Vlade, Nadzorni odbor te tvrtke na sjednici 22. veljače 2010., uz obrazloženje da je Vojković smijenjen zbog afera koje su se provlačile po medijima.

Prema menadžerskom ugovoru Vojkoviću je, navodno, trebala pripasti otpremnina od 890 tisuća kuna s obzirom na to da se otpremnina za članove Uprave računa tako da se pomnoži iznos posljednje plaće s brojem mjeseci koji su preostali do isteka mandata. Vojkovićeva neto plaća, nakon posljednjih smanjenja, iznosila je 16.800 kuna, a do isteka mandata preostala su mu 53 mjeseca.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi