nagradnjače

Vodimo vas na 'Business forum: 4. industrijska revolucija'

  • Autor: Promo
  • Zadnja izmjena 16.05.2018 10:26
  • Objavljeno 10.05.2018 u 09:57
tportal

Izvor: Lider / Autor: Promo

Business Forum '4. industrijska revolucija' – Zagreb, Branimir centar, 17.5.2018.

Tehnologija donosi napredak i osigurava budućnost. Stručnjaci smatraju da bi 4. industrijska revolucija mogla postati potpuna stvarnost za 10 do 20 godina. A do tada valja posložiti zakone i regulativu. EU ima Digitalnu agendu 2020., odnosno plan za stvaranje jedinstvenog digitalnog tržišta, no unatoč tomu debelo kaska za SAD-om i Azijom. A kada je riječ o Hrvatskoj, stanje je i dramatičnije, posebno po pitanju umreženosti, gdje je statistika neumoljiva i kaže da tek trećina ima brzi pristup fiksnom internetu, a usluge su daleko od digitaliziranih.

U sklopu konferencije o 4. industrijskoj revoluciji, koja će se održati 17. svibnja u zagrebačkom Branimir centru, prikazat će se globalni trendovi razvoja i mogući utjecaji na gospodarske i društvene promjene. Prezentirat će se vlastiti pristupi u razvoju pametnih sustava. Okupljamo ključne igrače iz ovog raznolikog ekosustava koji omogućuju korisnicima uvid u mogućnost pokretanja 4. industrijske revolucije u svom mikrosustavu.

Max Lemke

Max Lemke

Izvor: Lider / Autor: Promo

Sve o 4.0 svijetu koji će se materijalizirati u sljedećih deset godina te o pametnim strojevima koji će nas u taj svijet odvesti saznajte od vrhunskih stručnjaka. Prijavite se! O važnosti digitalne transformacije za RH govorit će Mario Antonić, državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, a to će u EU okvire staviti Max Lemke iz Europske komisije. Primjere iz Njemačke donosi Friedrich Vollmar, ambasador inicijative Plattform Industrie 4.0.

Friedrich Vollmar

Friedrich Vollmar

Izvor: Lider / Autor: Promo

Hrvatske prilike prikazat će brojni predvodnici na polju inovativne industrije, poput Gordane Kovačević iz Ericsson Nikole Tesle, Nedeljka Štefanića s FSB-a, Slavka Vidovića i Gorana Markovića iz Infodoma, Vlaste Zanki iz HEP-a, Ernesta Vlačića iz Novamine i Relje Markovića iz Addiko banke.

Nedeljko Štefanić

Nedeljko Štefanić

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Očekuje se živa rasprava i za okruglim stolom gdje će svoja iskustva uz neke od navedenih podijeliti i Sergio Galošić iz Klimaopreme, Medeja Lončar iz Siemensa, Luka Škacan iz Hrvatske pošte te Sabina Škrtić iz Enna Grupe.

Cilj konferencije je predstaviti za sada vidljivi horizont dometa i utjecaja promjena koje nam nosi 4. industrijska revolucija. Nema područja koje neće biti snažno zahvaćeno ovim promjenama: poslovno upravljanje, zdravstvo, energetika, transport, industrija, uslužna djelatnost, intelektualne usluge i drugo. Na konferenciji će se iz konkretnih primjera saznati i kako započeti s primjenom u vlastitoj sredini.

Više o konferenciji na http://lider.events/4ir/

Organizator Foruma – Lider media – daruje 10 besplatnih kotizacija čitateljima tportala. Dobitnici su Mislav Stanić, Snežana Šakotić, Ivona Gudelj, David Ban Ostić, Tamara Jurković, Ivan Brzica, Monika Martinić, Petra Jug, Petra Horvatek i Katarina Tomić.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!