NAGRADNJAČE

Vodimo vas na 4. Liderovu konferenciju 'Smart cities – Pametnim rješenjima do održivog grada'

12.04.2018 u 11:24

Bionic
Reading

Što hrvatski gradovi mogu naučiti od švedskih, njemačkih i nizozemskih? Kako pametnim rješenjima mogu postati održivi i poboljšati kvalitetu života svojih stanovnika?

Doznajte na 4. međunarodnoj konferenciji Smart cities koja će se održati u utorak, 17. travnja s početkom u 10 sati na Zagrebačkom velesajmu.

Na konferenciji među ostalima sudjeluju:

Međunarodni predavači: Aik van Eemeren, Erik Freudenthal, Jost Geweke i Marwan Mounzer.

Gradonačelnici pametnih gradova: Dario Hrebak, Bjelovar, Mirka Jozić, Zagreb (pročelnica), Damir Mandić, Karlovac, Zvonimir Novosel, Jastrebarsko, Vojko Obersnel, Rijeka i Željko Turk, Zaprešić i Udruga gradova.

Inovativne kompanije pokazat će kako nove tehnologije utječu na mobilnost, zbrinjavanje otpada, digitalizaciju i energetsku učinkovitost: Infodom, Hrvatski telekom, Fina, Libusoft, Philips, Hrvatska pošta, Profico, Ericsson Nikola Tesla, Uber, Eko-Murvica i Zagrebački centar za gospodarenje otpadom.

Nadležna ministarstva: Ministarstvo uprave i Ministarstvo zaštite okoliša i energetike

Predavanja i okrugli stolovi ponudit će kvalitetan pregled provedenih i započetih smart projekata u Hrvatskoj i svijetu. Saznajte što Strategija e-Hrvatske 2020 donosi gradovima, kako se građani mogu 'okoristiti' digitalizacijom gradske uprave, kakve inovacije domaće tvrtke unose u područje transporta te što možemo očekivati kada je riječ o održivosti gospodarenja otpadom.

Na radionici Što sve pametni gradovi trebaju znati? doznajte kako funkcionira i zašto nam je potrebno Smart City certificiranje, što nam donosi digitalna transformacija na nacionalnoj razini te kako se pripremiti za programiranje za perspektivu 2021.-2027. i što to znači za gradove i općine.

Prijave i više o konferenciji na Smart cities

Poslovni tjednik Lider čitatelje tportala daruje sa 3x2 ulaznice za 4. međunarodnu konferenciju Smart cities koja će se održati u utorak, 17. travnja s početkom u 10 sati na Zagrebačkom velesajmu. Dobitnici su Daniel Golja, Dražen Mijoč i Nataša Urošević.