REZULTATI IMPOL-A

Vlasnik TLM-a s manjim prihodom povećao dobit

20.09.2016 u 11:08

Bionic
Reading

Slovenska aluminijska grupa Impol, u sklopu koje od prošle godine posluje i šibenska valjaonica TLM, u prvoj je polovini ove godine poslovala s neto dobiti od 19,3 milijuna eura ili 7,4 milijuna ili 62 posto više nego u istom lanjskom razdoblju

Kako pokazuje financijsko izvješće Impol grupe objavljeno u utorak, konsolidirani čisti prihodi od prodaje bili su 276,3 milijuna eura, odnosno sedam posto niži nego u prvom polugodištu 2015., ponajviše pod utjecajem pada cijene aluminija na svjetskim tržištima. Od ukupnih prihoda 94 posto ostvareno je izvozom.

U tom je razdoblju neto dug kompanije smanjen za više od 23 posto, na 117,1 milijun eura.

U Impol grupi procjenjuju da će poslovanje u drugom dijelu godine slijediti trendove iz prve polovine te očekuju na razini godine znatan rast dobiti

Od važnijih poslovnih događaja, iz Impola ističu da su od travnja ove godine po prvi puta iz Impol-TLM-a plasirali na tržište prve valjane proizvode od aluminija, a proizvodnja se u tom razdoblju povećavala. No, pozitivan trend prekinuo je požar koji je izbio 28. svibnja na jednom od ključnih strojeva - toploj valjaonici.

Impol navodi da je s vanjskim stručnjacima provodio sanacija stroja, koja je u kolovozu uspješno okončana. Početkom rujna ponovno je pokrenuta topla valjaonica, te će se, navode, u zadnjem tromjesečju ove godine uspostaviti optimalni proizvodni proces u njihovoj kompaniji u Hrvatskoj.

Ujedno, ističu da su preko Impol TLM-a početkom ožujka kupili tvrtku Adria Ulaganja, te je preimenovali u Impol ulaganja.

Krajem lipnja Impol je na razini grupe imao 2.148 zaposlenika, od čega 288 u Hrvatskoj.