zračna luka

VIP putnicima poput predsjednika država i vlada, ministara i povjerenika 900 kvadrata luksuznih salona na 'Franji Tuđmanu'

25.11.2019 u 11:32

Bionic
Reading

VIP putnicima poput predsjednika država i vlada, ministara i povjerenika Europske komisije koji će posjetiti Zagreb tijekom hrvatskog predsjedanja Vijećem EU, u Zračnoj luci "Franjo Tuđman" bit će na raspolaganju više od 900 četvornih metara salona, piše u ponedjeljak Večernji list.

Na putničkom terminalu zagrebačkog aerodroma tako je već uređen potpuno novi VIP salon, površine 210 četvornih metara, a na terminalu generalne avijacije pri kraju su radovi na proširenju i uređenju VIP salona koji će se prostirati na 410 četvornih metara, navodi dnevnik.

Uz to, na 300 četvornih metara prostora ispred salona na putničkom terminalu za potrebe hrvatskog predsjedanja Unijom bit će uređen i dodatni, privremeni VIP salon.

U Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb (MZLZ), tvrtki koja upravlja ZL "Franjo Tuđman" kažu da je u uređenje VIP salona uloženo osam milijuna kuna, a još 1,8 milijuna kuna vrijedna je investicija u poseban prolaz za VIP putnike na putničkom terminalu.

Uređenje VIP salona na terminalu generalne avijacije osmislili su u arhitektonskom uredu GE+, a salon na putničkom terminalu ima potpis arhitekata iz POPARH-a. U MZLZ-u ističu da su VIP saloni opremljeni hrvatskim dizajnerskim namještajem Prostorije i Velinca, donosi Večernji list.