na selo

Planirate se sakriti u komad zelene oaze? Provjerili smo gdje za malo novca možete odmoriti dušu u Slavoniji, Baranji i Srijemu

18.03.2023 u 15:44

Bionic
Reading

Prirodne bisere na krajnjem istoku Hrvatske, uz bogatu eno i gastro ponudu, već dobro poznaju domaći gosti. No sve je više stranaca koji otkrivaju skrivene zakutke i čari Slavonije, Baranje i Srijema. U trokutu Drave i Dunava paralelno buja ponuda smještaja koja i najzahtjevnije goste razoruža pogledom, zvukovima, mirisima i okusima u bilo koje doba godine

Prošetati najvećom europskom močvarom Kopačkim ritom, u ljetnim danima podvrnuti nogavice i koračati pijeskom uz obale Drave i Dunava, provozati se biciklom ili, jednostavno, doživjeti eksploziju okusa na tanjuru, samo je dio onoga što se može doživjeti i okusiti na krajnjem istoku Hrvatske. Slavonija, Baranja i Srijem sve više postaju nezaobilazna točka na turističkim kartama ne samo domaćih, nego i stranih gostiju. Sakriti se u komad zelene oaze, opustiti se i uživati moguće je i u sve brojnijim kućama za odmor. Donosimo nekoliko njih u koje se možete otisnuti tijekom vikenda.

Baranjska eko drvena kuća

U nekadašnjem ribarskom mjestu Kopačevu, na samo tri minute hoda od najveće europske močvare Kopačkog rita, smještena je Baranjska eko drvena kuća koja prima goste već pet godina. Ova vikendica raspolaže s tri spavaće sobe i dnevnim boravkom u kojem istovremeno može boraviti nekoliko obitelji i prijatelja.

Onima koji se odluče provesti dan u dvorištu na raspolaganju je sva oprema za roštiljanje, a vrijeme se može skratiti i odlaskom u saunu u sklopu vikendice. Djeci također neće biti dosadno jer im je na raspolaganju dječje igralište. Gosti mogu uživati i u aktivnostima u Kopačevu i njegovoj okolici, poput vožnje biciklima.

  • +8
Baranjska eko drvena kuća, Kopačevo Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Booking.com/ Baranjska eko drvena kuća

Fisherman

Iz vikendice s tri spavaće sobe, u kojima može istovremeno boraviti šest osoba, pogled puca na jezero. Naime dvorište Fishermana ispunjava rukavac stare Drave pa je dovoljno izići iz kuće i zaveslati u kanuu, sunčati se na obali, a hrabriji gosti mogu i zaplivati.

Dok su u sklopu Fishermana dostupni sadržaji za vodene sportove, okolica je idealna za uživanje u vožnji biciklom i kanuom te pecanju. Ondje je moguće i unajmiti bicikl. Gosti se mogu prošetati i do obližnjih restorana s vrhunskim baranjskim specijalitetima ili prošetati nekom od brojnih vinskih cesta nedaleko od Kopačeva.

  • +14
Fisherman, Kopačevo Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Booking.com/ Fisherman

Kuća za odmor Guska

Kuća za višednevni boravak četiri osobe smještena je u malom ribarskom mjestu Kopačevo, na rubu Kopačkog rita, kako opisuju sami domaćini. Dok dvorište s jedne strane omeđuje kuća, s druge su voda i pogled koji puca na šumu hrvatske Amazone. U hladnijim danima gosti se mogu ugrijati uz kamin.

Na raspolaganju su im i ležaljke za sunčanje, ali i kajak te oprema za veslanje i pecanje.

Vikendica je opremljena priborom za hranu i piće i za dnevno druženje do 20 osoba.

  • +11
Kuća za odmor Guska, Kopačevo Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Booking.com/ Kuća za odmor Guska

House of LoVra

Simpatičan apartman smješten je u Kneževim Vinogradima u Baranji. Na raspolaganju ima jednu spavaću sobu te kauč na rasklapanje u dnevnom boravku. Na terasi House of LoVra može se uživati u pogledu koji seže daleko na baranjsku ravnicu dok je okolica idealna za uživanje u pješačenju.

U neposrednoj blizini nalaze se otvoreni bazeni, a pješice ili na biciklu može se proći i kroz redove čokota koji su se 'objesili' na padinama Baranjske kose.

  • +6
House of LoVra, Kneževi Vinogradi Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Booking.com/ House of LoVra

Kuća za odmor Apathy

Kućica smještena u Opatovcu u Vukovarsko-srijemskoj županiji ima balkon i vrt. U neposrednoj je blizini Vukovara, a opet je udaljena od gradske vreve. S terase pogled puca na moćni Dunav, a u vrtu je smješten i vanjski bazen.

  • +4
Kuća za odmor Apathy Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Booking.com/ Kuća za odmor Apathy

Odmor za dušu i tijelo u srcu prirode

Daleko od gradske buke i vreve smjestila je kućica za obiteljski odmor u Aljmašu. Upravo onako kako je opisuju domaćini, idealna je za odmor 'za dušu i tijelo u srcu prirode'. Ovaj jedinstveni robinzonski smještaj nalazi se nedaleko od Erduta i Osijeka te u blizini granice sa susjednom Srbijom, a u neposrednoj blizini središta Aljmaša.

'Provedite vrijeme bez stresa u predivnoj prirodi, neka vas ujutro ne budi alarm nego cvrkut ptica', poručuje domaćin.

U neposrednoj blizini je izvor pitke vode dok je voda za piće i ostalo dostupna u kanistrima, a struja se osigurava putem agregata i akumulatora.

  • +5
Odmor za dušu i tijelo u srcu prirode Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Booking.com/ Odmor za dušu i tijelo u srcu prirode

Ruralna kuća za odmor White bike

Seoska kuća White bike smještena je u baranjskom Gajiću, a s njezine terase i dvorišta seže pogled na Baranjsku kosu. Ondje se može 'pobjeći' da bi se pješačilo, išlo u ribolov ili pak 'bacilo' pikado.

Domaćini će se angažirati oko usluge najma automobila ako gost to zatraži. Idealno je mjesto za bicikliste koji to područje mogu otkrivati na dva kotača.

  • +11
Ruralna kuća White bike Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Booking.com/ Ruralna kuća 'White bike'

Kuća za odmor Kiss

Ova kuća za odmor smještena je u samom srcu baranjske vinske regije. Vikendica Kiss ima dvije spavaće sobe, a s terase se može uživati u pogledu na vrt i vinograde koji je okružuju. Danju, opisuju domaćini, ima tri zvjezdice, a noću pruža neponovljiv pogled na 5000 zvijezda.

Gosti će u njoj moći uživati u potpunoj privatnosti iako se nalazi nedaleko od središta etno sela Karanac u Baranji.

  • +6
Kuća za odmor Kiss Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Booking.com/ Kuća za odmor Kiss