ONLINE KUPOVINA

Veliko povećanje potražnje za auto i moto gumama, e-biciklima i romobilima

17.04.2023 u 13:42

Bionic
Reading

U posljednjih 30 dana, na gotovo svim platformama Heureka grupe (uključujući i Jeftinije.hr), primijetili su izražen trend povećane potražnje za automobilskim gumama, moto gumama i motornim uljima. U usporedbi s prošlom godinom, poraslo je i zanimanje potrošača za e-biciklima, električnim romobilima i sličnim prijevoznim sredstvima. Podaci se odnose na porast potražnje u posljednjih 30 dana u 9 država CEE regije u kojima posluje Heureka grupa

Hrvatski potrošači najviše istražuju ponudu ljetnih guma, za kojima je potražnja porasla za 97 posto u posljednjih 30 dana. Također smo zabilježili porast u kategoriji električnih romobila i to za 30 posto više nego prošle godine.

Kod slovenskih potrošača u porastu je potražnja za ljetnim gumama koja je 55 posto viša u odnosu na prošlu godinu, a zabilježen je i porast za e-biciklima i to za 41 posto te za električnim romobilima i to za čak 80 posto.

Povećan udio u pretraživanjima ljetnih guma primijetili smo u većini zemalja CEE regije, primjerice u Češkoj i Bugarskoj on je 53 posto veći nego lani, u Slovačkoj 42 posto, u Mađarskoj 35 posto te u Rumunjskoj 32 posto. Porasla je i potražnja za moto gumama i to za 37 posto u Češkoj i 36 posto u Slovačkoj. Online kupci u posljednjih su 30 dana povećano pretraživali i moto kacige (+20 posto u Mađarskoj, +44 posto u Slovačkoj i +47 posto u Rumunjskoj).

Potrošači srednje i istočne Europe trenutno su usklađeni čak i po pitanju potražnje za biciklima koja je najveća u Rumunjskoj (+62 posto), u Slovačkoj iznosi 48 posto, u Češkoj 33 posto, a u Mađarskoj 30 posto. Električni bicikli su posljednjih 30 dana bili najtraženiji u Rumunjskoj i to za 57 posto više nego lani, u Slovačkoj za 34 posto, u Češkoj za 21 posto te za 20 posto u Mađarskoj.