greyp bikes

Važna obavijest za vozače Rimčevih bicikala: 'Ne vozite ih! Baterije se mogu samozapaliti'

23.03.2022 u 15:02

Bionic
Reading

Tvrtka Greyp Bikes u vlasništvu Porschea i Mate Rimca upozorila je kupce svojih električnih bicikala na probleme s baterijama. Preporuka je da ih ne voze dok ne dobiju nove baterije. Na stranicama tvrtke prije dva dana objavljeno je da se ide u opoziv baterijskih jedinca, a kupcima je obećana besplatna zamjena do 1. srpnja ove godine

O kakvom je problemu točno riječ i na koje se modele električnih bicikala odnosi, objasnili su za tportal iz Greypa.

'Prilikom testiranja detektirali smo moguću grešku s neispravnim očitavanjem razine napona u nekim baterijskim jedinicama, a koje se koriste na modelima G6, G5 i T5. Eventualno pogrešno očitanje napona može u rijetkim slučajevima uzrokovati prekomjerno punjenje koje nakon duljeg vremena može uzrokovati i toplinski izboj, što može uzrokovati samozapaljenje baterije. Kako se radi o greški uzrokovanoj fizičkim faktorima, ne znamo točno u kojim baterijama je prisutna. Budući da nam je sigurnost naših kupaca od najveće važnosti, odlučili smo provesti dobrovoljnu zamjenu svih baterijskih jedinica kao mjeru opreza', poručili su iz Greypa.

Navode da im je teško procijeniti koliko će se kupaca javiti, ali ističu da je odaziv odličan te očekuju da će reciklirati gotovo sve baterije.

  • +36
Bicikl Greyp Izvor: Licencirane fotografije / Autor: DEJAN ANDELIC

Pitali smo ih i koliko će to tvrtku ukupno koštati.

'Ukupan trošak ovisit će o pogodnostima koje će kupci izabrati kao znak zahvale za njihovo strpljenje i vjernost, a sve dok nemamo taj podatak, ne možemo procijeniti ukupni trošak', poručili su iz Greypa.

Pogodnosti koje nude su: besplatna dodatna baterija (dostava početkom 2023., vrijednost 1000 eura), vaučer za iznajmljivanje bicikla (vrijednost do 500 eura), vaučer za avanturističko iskustvo putem platforme Croatia Active (vrijednost do 800 eura) i vaučer za kupnju biciklističke opreme na platformi Bike-Discount (vrijednost do 500 eura).

Na kraju su dodali da je produkcija novih baterija već krenula, a zamjenu starih planiraju odraditi do kraja lipnja, do kada će nove, redizajnirane i poboljšane baterije biti spremne za isporuku.

Njemački Porsche kupio je većinski udio u Greyp Bikes krajem prošle godine, a Rimac je ostao manjinski dioničar.