PRODAJA NEKRETNINE

Varteks zatvara City centar Varaždin

  • Autor: Ivica Kruhoberec
  • Zadnja izmjena 17.07.2012 11:18
  • Objavljeno 17.07.2012 u 11:18
Robna kuća Varteks

Robna kuća Varteks

Izvor: tportal.hr / Autor: Ivica Kruhoberec/tportal.hr

Varteks zatvara i svoju varaždinsku robnu kuću, odnosno City centar Varaždin na Franjevačkom trgu, neposredno uz Korzo. Što će biti s tim reprezentativnim prostorom, odnosno kuda ide Varteks, pitali smo najveću domaću tekstilnu i modnu industriju

'Integralnim planom poslovnog i financijskog restrukturiranja, kojeg smo u više navrata predstavili, definirana je, uz ostalo, i prodaja pojedinih nekretnina, među kojima je i City centar Varaždin. Što se tiče tržišnog usmjerenja kompanije, strategija modnih robnih marki ima uporište u razvoju i jačanju vlastitih Varteks i Di Caprio s ciljem učvršćivanja liderske pozicije u poslovnom odijevanju te kroz Levi's u streetwearu, odgovorili su nam iz Varteksa.

Zatvaranje reprezentativnog objekta ipak ne znači da Varteks neće imati primjereni prodajni prostor u gradu gdje mu je sjedište. Naime, već idućeg mjeseca u Varaždinu će se prezentirati novi format dućana Varteks i više.

'Varaždin, nakon Zagreba, Splita i Zadra, također dobiva ekskluzivno prodajno mjesto koje će kupcima pružiti novi doživljaj kupovine na varaždinskom Korzu. U kolovozu, uz otvorenje prodajnog mjesta, planiramo i prezentaciju novog projekta, odnosno vida prodaje čiji pilot ćemo provesti upravo u Varaždinu', ističu u Varteksu.

Uz prodaju dijela nekretnina, Integralnim planom poslovnog i financijskog restrukturiranja predviđa i zatvaranje neprofitabilnih dijelova sustava, što podrazumijeva i najavljeno smanjenje broja zaposlenih.

'U ovom trenutku provodimo plan zbrinjavanja 97 djelatnika od kojih je 36 iz Tivara, a 61 iz maloprodaje te administrativnog dijela sustava. Uvažavajući važnost primarne proizvodnje, interno smo poduzeli sve s ciljem njezinog očuvanja, što ćemo činiti i dalje. Međutim, za stabilizaciju stanja u tekstilnom sektoru općenito, neophodna je primjena industrijskih politika i mjera od strane države, koje su nažalost u potpunosti izostale', naglašavaju u čelništvu varaždinske kompanije, koja će nakon ovog smanjenja imati oko 2200 zaposlenika.

U Varteksu upozoravaju da će smanjivanje broja zaposlenih u tekstilu biti nažalost neizbježno i u budućnosti, ukoliko država konačno ne promijeni pristup prema tekstilnoj industriji, koja je još uvijek drugi najveći poslodavac u prerađivačkoj industriji te treći najveći izvoznik sa značajnim pozitivnim izvoznim neto efektom i velikim potencijalom zapošljavanja radne snage koja se teže zapošljava, kao što su žene iznad 45 godina.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi