rade i zaštitne maske

Varteks zatražio potporu za očuvanje radnih mjesta

26.03.2020 u 19:08

Bionic
Reading

Uprava Varteksa u četvrtak je izvijestila da joj se zbog utjecaja epidemije koronavrusa proizvodnja odvija uz smanjeni kapacitet te da je predan zahtjev Hrvatskom zavod za zapošljavanje za dodjelu potpore za očuvanje radnih mejsta.

Ta varaždinska tekstilna tvrtka izvijestila je na Zagrebačkoj burzi o dodatnim utjecajima krize uzrokovane virusom Covid-19 na njezino poslovanje te poduzetim mjerama radi održavanja likvidnosti, gospodarske aktivnosti i zadržavanja zaposlenosti.

Varteks je izvijestio da mu je proizvodnja odvija u smanjenom kapacitetu kako bi se zaštitilo zdravlje radnika te da je započela proizvodnja zaštitnih maski, od čega će se prvih 70.000 komada donirati Civilnoj zaštiti i MUP-u.

Također, predao je zahtjev HZZ-u za dodjelu potpore za očuvanje radnih mjesta, kao i zahtjev Poreznoj upravi za odgodu plaćanja poreza, doprinosa i drugih davanja, dok je u dogovoru s dobavljačima smanjena dinamika isporuka sirovina i repromaterijala prema novom planu proizvodnje.

Iz Varteksa su još sredinom ožujka izvijestili da su im zbog epidemije u padu prihodi od prodaje u maloprodajnim trgovina, kao i da je usporena i otežana isporuka repromaterijala od strane dobavljača repromaterijala koji se nalaze u Italiji.