NAGRADni natječaj

Uzmite bankarima sto kuna svaki dan ili tisuću kuna jednom tjedno

07.03.2017 u 11:45

Bionic
Reading

U mjesecu u kojemu se obilježava Europski tjedan novca, Institut za financijsko obrazovanje Štedopis i Hrvatska udruga banaka organiziraju edukativni online tečaj Online plaćanja

Program financijskog obrazovanja namijenjen je srednjoškolcima i studentima, a sadržaj je osmišljen u četiri kategorije: potrošnja, internetska kupnja, novac na internetu i plaćanja putem interneta. 

Kada polaznik završni s online učenjem, riješit će kviz znanja s 10 pitanja. Oni s najviše osvojenih bodova kvalificirat će se za osvajanje 100 kuna dnevne nagrade, odnosno 1.000 kuna glavne tjedne nagrade.

Online program prilagođen je navikama mladih da se digitalno – na jednostavan i njima prilagođen način educiraju o osnovama planiranja potrošnje, nauče kako prilikom kupnje razlikovati potrebe od želja, zaštititi se od impulzivne potrošnje i odgovorno koristiti platnim karticama.

Mladi će imati priliku i doznati kako se zaštititi od prevara i rizika financijskih zloupotreba kartica, na što paziti kad kupuju online i koja su im potrošačka prava.