RAST PRIHODA I DOBITI

Uspješan prvi kvartal Adris grupe

30.04.2009 u 15:30

Bionic
Reading

Operativna dobit Adris grupe za prva tri mjeseca ove godine iznosi 136 milijuna kuna i veća je za 5,1 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, dok je dobit prije oporezivanja ostvarena u iznosu od 142 milijuna kuna te je veća za 6,6 posto nego u prvom tromjesečju 2008., objavili su danas iz te rovinjske grupacije

Kako se navodi, uz poslovanje vezano uz proizvodnju cigareta te turizam, ovi se podaci odnose i na rezultate tvrtki iz područja uzgoja i prerade svježe ribe, odnosno tvrtke Cenmar, Marimirna, Marikultura Istra i Bisage - Nit

U prvom tromjesečju ove godine ukupni prihod Adris grupe iznosio je 718 milijuna kuna, što je 12,6 posto više u usporedbi s ukupnim prihodom ostvarenim u istom prošlogodišnjem razdoblju. Istodobno su poslovnih prihodi porasli za 6,8 posto.

U tom je razdoblju cigaretni dio poslovanja ostvario dva posto veću količinsku prodaju vlastitih brandova, uz šest postotni rast na regionalnom tržištu.

U turističkom dijelu Grupe nastavlja se pak investicijski ciklus, započet 2005. godine, pri čemu se u 2009. godini planira uložiti gotovo 500 milijuna kuna.

Maistra, tvrtka koja okuplja turističko poslovanje unutar Adris grupe, u ožujku ove godine otvorila je svoj prvi hotel s pet zvjezdica na destinaciji Rovinj - Vrsar, Monte Mulini, navode iz te grupacije te dodaju da trenutni booking, s obzirom na gospodarske okolnosti u kojima se nalaze glavna emitivna tržišta, ima zadovoljavajuće pokazatelje.

Od značajnijih poslovnih događaja tijekom prva tri mjeseca ove godine iz Adrisa podsjećaju da su u ožujku postali 51 postotni suvlasnik Oprese d.d., najvećeg lanca kioska u Bosni i Hercegovini.