veliki projekt

Urbanoj aglomeraciji Split 327 milijuna kuna bespovratnih sredstva iz fondova EU-a

11.10.2021 u 21:57

Bionic
Reading

Urbanoj aglomeraciji Split dodjeljuje se 327 milijuna kuna bespovratnih sredstva iz fondova EU, a čelnici 13 gradova i općina s područja Urbane aglomeracije potpisali su u ponedjeljak Sporazum o suradnji u izradi i provedbi Strategije razvoja od 2021.-2027.

Splitsku Urbanu aglomeraciju čine gradovi Splita, Kaštela, Omiš, Sinj, Solin i Trogira, te općine Dicmo, Dugi Rat, Dugopolje, Klis, Lećevica, Muć i Podstrana.

"Korisnicima Urbane aglomeracije Split dodijeljeno je 327 milijuna kuna bespovratnih sredstava za provedbu ITU mehanizma kroz ugovorenih 28 infrastrukturnih projekata i 12 soft projekta", rekla je voditeljica Odsjeka u splitskoj Gradskoj upravi za provedbu ITU mehanizma, priopćeno je iz splitske Gradske uprave.

Mehanizam Integralnih teritorijalnih ulaganja (ITU) omogućuje integriranje sredstava iz različitih EU fondova i operativnih programa, te ulaganje tih sredstava za jačanje uloga gradova, kao pokretača gospodarskog razvoja.

Nakon danas potpisanog Sporazuma, splitsko Gradsko vijeće bi na idućoj sjednici trebalo usvojiti Odluku o početku izrade Strategije. Nakon toga slijedi pokretanje postupka nabave za izradu Strategije.