pola eura više

Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura po dionici

18.04.2024 u 17:57

Bionic
Reading

Uprava i Nadzorni odbor Končara d.d. predložili su u četvrtak glavnoj skupštini isplatu dividende dioničarima u visini od 2,5 eura po dionici, što je za pola eura više nego lani

Na sjednici održanoj u četvrtak, Nadzorni odbor i Uprava Končara usvojili su i time zajednički utvrdili financijska izvješća društva i konsolidirana financijska izvješća Grupe Končar za 2023. godinu, s mišljenjima neovisnih revizora. Kako je priopćeno iz te kompanije, Nadzorni odbor prihvatio je izvještaj poslovodstva za Končar d.d. i Grupu Končar za 2023. godinu.

Končar Elektroindustrija lani je poslovala s neto dobiti od 13,7 milijuna eura, a Uprava i Nadzorni odbor predlažu da se od toga 433,3 tisuće eura unese u zaknske rezerve, 6,37 milijuna eura isplati kao dividenda te ostatak od 6,9 milijuna eura u zadržanu dobit. Poziv za glavnu skupštinu dioničara objavit će se u zakonski propisanom roku, naveli su još iz te kompanije.

Cijena dionice Končara EI na Zagrebačkoj burzi u četvrtak je stagnirala na 258 eura, a njome je ostvareno gotovo 70 tisuća eura prometa.