dolazak gostiju

Ugostitelji pripremaju turističku sezonu: Svi u Istri moraju se osjećati sigurno

30.03.2021 u 20:53

Bionic
Reading

Priprema Istre za turističku sezonu u uvjetima pandemije bila je tema radnog sastanka, održanog u utorak u Poreču, na kojem se raspravljalo o epidemiološkoj situaciji i provođenju mjera u vezi s dolaskom gostiju.

"Cilj nam je da se i ovog ljeta svi u Istri osjećaju sigurno. Upravo zbog toga smo razgovarali u kontekstu najavljenih mjera, odnosno novih režima prelaska granica. Mi moramo organizirati mjesta, odnosno punktove za testiranje ljudi", izjavio je za Hinu direktor Hrvatske udruge turizma Veljko Ostojić.

Rekao je kako je buking relativno dobar, no, dodao je, vlada velika neizvjesnost jer "gotovo sve kompanije imaju fleksibilnu politiku otkazivanja dolaska". "Rizik postoji, no mi se pripremamo kako bismo dokazali da smo spremni za prihvat gostiju. Naravno, puno je pitanja o tome gdje će se i kako gosti testirati. Organizirat ćemo nekoliko punktova i sve to iskomunicirati", poručio je Ostojić.

. Načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac rekao je nakon sastanka kako Istra ima iskustvo od prošle godine "koje će sada proširiti ne bi li odradili uspješnu turističku sezonu". "Vjerujem da će Istra biti u potpunosti spremna odgovoriti na sve izazove koje turizam nosi u doba pandemije", izjavio je načelnik Kozlevac, ocjenjujući sastanak izrazito produktivnim.

Svi akteri koji su uključeni u donošenje odluka vezanih uz turističku sezonu na području Istre dogovorili su se o izradi operativnog programa i planu organizacije testiranja gostiju ovisno o zahtjevima njihovih država.