dužnici traže novac

Udruga Franak diže novu tužbu, evo o čemu se radi

02.10.2017 u 09:52

Bionic
Reading

Udruga Franak najavila je novu kolektivnu tužbu: ovaj put cilj im je da sve ulazne i izlazne naknade po kreditima sud proglasi nepoštenima i ništetnima

 Tužbeni zahtjev odnosio bi se i na otplaćene i kredite u otplati, a dužnici bi, donese li sud presudu u njihovu korist, mogli privatnim tužbama tražiti povrat novca unatrag pet godina od dana podizanja kolektivne tužbe. Razdoblje prije toga ulazi u zastaru, piše Poslovni dnevnik.

'Izvršna će vlast najvjerojatnije takve naknade ukinuti kroz Zakon o stambenom potrošačkom kreditiranju za buduće stambene kredite, ali za nas to nije zadovoljavajuća širina rješenja problema. Mi mislimo da to vrijedi za sve vrste kredita, a ne samo za stambene, ali i da bi se trebalo primjenjivati i na postojeće i otplaćene kredite'  komentira je za Poslovni Denis Smajo, aktivist Franka.

Smajo se referira na činjenicu da je Vlada u prijedlog Zakona o stambenom potrošačkom kreditiranju uvrstila amandman o ukidanju ulaznih naknada koji je inicijalno predložila Snaga, stranka koju je oformila skupina članova Franka.