pokrenuo ga about you

U Zagrebu otvoren novi tehnološki hub: Traže IT talente, objavili i kakve uvjete nude

20.10.2022 u 11:18

Bionic
Reading

ABOUT YOU je otvorio u Zagrebu svoj drugi tehnološki hub u Europi. Uz rumunjski Cluj-Napoca, Zagreb je postao jedan od prvih Tech Hubova i središte lokalne IT zajednice, te društveno sjedište za mnoge zaposlenike. ABOUT YOU je vrlo ponosan na timski duh i radnu kulturu koju su izgradili, a otvaranjem Tech Huba žele ponuditi zaposlenicima najbolje od oba svijeta, mogućnost rada na daljinu i radnu kulturu u njihovoj sredini

Osnovana 2014. godine u Hamburgu, ABOUT YOU je sada jedna od najbrže rastućih modno-tehnoloških tvrtki u Europi. Njihovi uredi sada broje više od 1500 zaposlenika i uključuju velike razvojne timove koji rade na komercijalnom softveru platforme; štoviše, nude ga kao licencirani proizvod drugim maloprodajnim lancima. Omogućuje developerima i inženjerima za osiguranje kvalitete da preispitaju svoja trenutna tehnološka znanja i praksu, da idu dalje i napreduju u svojoj karijeri. Zajedno s najboljim tehnološkim talentima, ABOUT YOU predstavlja i potiče tehnologiju koja oblikuje iskustvo online kupovine svojim klijentima/kupcima i iz tog razloga traži IT talente koji će dodatno unaprijediti infrastrukturu i tehnološke aplikacije.

Od prošle godine, zaposlenicima na tehnološkom području trajno je dozvoljen rad na daljinu bilo gdje u Europskoj uniji. Kako bi se odgovorilo na individualne potrebe zaposlenika, koji ipak više žele raditi u uredu, ABOUT YOU je otvorio lokalne urede, takozvane tehnološke hubove poput ovog u Zagrebu, kako bi ti zaposlenici dobili priliku da odaberu kakvo radno okruženje više preferiraju. Zaposlenicima je jednostavno doći samo na nekoliko sati i raditi u lijepom okruženju ili imati radionicu s drugim članovima Tech Huba. Voditelji Tech Huba također organiziraju redovite događaje nakon posla kako bi se upoznali izvan ureda.

Na ovaj način zaposlenici imaju društvene točke za susrete i razmjenu kako bi iskusili jedinstvenu kulturu, kao i izbor da rade potpuno na daljinu ili u uredu u blizini, što omogućuje privlačnu fleksibilnost u odabiru željenog radnog okruženja. Iako su osnovani u Njemačkoj, engleski je glavni jezik tehničkih timova ABOUT YOU. To svima jamči jednostavan početak i nesmetan tijek rada. Tehnički talenti također će uživati u programu MOVE, koji im omogućuje da se prebacuju između timova uz najsuvremeniju tehničku opremu. Uz plaću koja je jednaka njemačkoj, ponuđeno im je 28 dana za odmor i praznike, kao i besplatni tečajevi stranih jezika, program mentalnog zdravlja, meditacija i satovi joge (sve u virtualnom obliku tako da se baš svatko može pridružiti).

'Kultura rada i nepolitički mentalitet rješavanja problema način je na koji bi se opisali ABOUT YOU Tech Hubovi. Kolege su rašireni na različitim lokacijama i kulturama, vrlo su raznoliki, ali svi su profesionalni i posvećeni svom poslu, a opet opušteni i super je raditi s njima. Uzbudljivo je biti dio tako velike priče od početka ovdje u Hrvatskoj', istaknuo je Ivan Jović, Tech Hub Manager u Zagrebu.

Lokacija Tech Hub-a u Hrvatskoj je Matrix Office Park u Zagrebu, a kako bi dodatno proširili svoj tim i SCAYLE business-to-business odjel, u potrazi su za tehnološkim talentima koji su ujedno iskusni inženjeri za osiguranje kvalitete i softver developeri (Backend, Frontend, Fullstack, s iskustvom rada na PHP, Golang, NodeJS, React, VueJS ili Dart/Flutter) na različitim razinama/stupnjevima.