U SKRAĆENOM IZDANJU

U utorak otvaranje 'Croatia Boat Showa'

07.04.2011 u 15:31

Bionic
Reading

'Croatia Boat Show', najveći hrvatski sajam nautike i jedan od deset najvećih u svijetu, održat će se idućeg tjedna u Splitu usprkos golemoj krizi koja već treću godinu vlada u ovoj branši. Vlasnik sajma Vicenco Blagaić potvrdio je da će se manifestacija skratiti s devet na šest dana, smanjen je i izložbeni prostor, no u Splitu će se ipak moći vidjeti presjek najnovije svjetske brodograđevne industrije

'Trećina svjetskih proizvođača je propala ili je pred bankrotom, no uspjeli smo dovesti sva relevantna imena, poput Sunseekera, Ferretija i Princessa, a prvi put izlaže i toskanski Austin Parker', kazao je Blagaić. Priznao je da se u jednom trenutku razmišljalo čak i o otkazivanju sajma, 13. po redu, no odustalo se nakon što su prijave izlagača same počele stizati.

'Očekujemo barem jednaki prihod kao i prošle godine, no otkazali smo dio popratnih manifestacija poput glamurozne parade brodova. U svakom slučaju, 'Croatia Boat Show' ostaje među najvećim svjetskim nautičkim sajmovima, a zbog jedinstvenog prostora Gradske luke i među najljepšima', dodao je Blagaić.

Domaćim brodograditeljima i ove godine ponuđeni su iznimno povoljni uvjeti za nastup, najveći dio njih pojavit će se u Splitu, no dokaz ogromne krize jest podatak da su neki odustali od dolaska jer nemaju sredstava čak ni za prijevoz brodova do Splita i plaćanje hostesa na štandovima.

Umjesto Spectator Solisa, tvrtke u vlasništvu obitelji Crnčević koja je zapala u financijske probleme, marku Sunseeker u Splitu će predstaviti novi distributer za Hrvatsku, Sunseeker Germany.

Blagaić se pohvalio i da su riješeni prošlogodišnji problemi s gradonačelnikom Željkom Kerumom, pa Grad Split od ove godine ponovno podržava ovu manifestaciju tako što je odobrio korištenje dijela prostora Rive.

'Croatia Boat Show' otvara se u utorak u 10 sati, a zatvara u nedjelju u 18 sati. Cijena ulaznice za posjetitelje je 40 kuna radnim danom, a 50 kuna vikendom.