ZONA MONTE MULINI

U rovinjsku 'uvalu luksuza' uloženo je čak 1,5 milijardi kuna, pogledajte njezine bisere

 • Autor: Luka Filipović
 • Zadnja izmjena 31.05.2019 22:48
 • Objavljeno 31.05.2019 u 22:48
tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Maistra

Jedriličarskom regatom koja je okupila neke od najvećih zvijezda toga sporta, Adris grupa od srijede do nedjelje slavi svečano otvorenje Grand Park Hotela i luksuzne turističke zone Monte Mulini u Rovinju. Ulaganjem od čak 1,5 milijardi kuna izgrađena su i obnovljena četiri hotela – Monte Mulini, Lone, Eden i Park - te su uređene šetnica i plaže. Prisjetit ćemo se kako se razvijao čitav projekt

U 'uvali luksuza', kako neki zovu zonu Monte Mulini, prvo je u ožujku 2009. otvoren hotel Monte Mulini, u koji je uloženo gotovo 200 milijuna kuna.

Riječ je o prvom boutique hotelu s pet zvjezdica u Rovinju. U sklopu hotela dva su restorana, wellness centar veličine 1000 četvornih metara te 99 soba i 14 suiteova, iz kojih se pruža pogled na more i vizuru starogradske jezgre Rovinja.

Dvije godine nakon otvorenja hotela Monte Mulini prve goste je primio hotel Lone. U njegovu gradnju Adrisova turistička tvrtka Maistra uložila je oko 350 milijuna kuna, što je do danas čini jednom od najvećih greenfield investicija u hrvatskom turizmu.

Lone je bio prvi dizajnerski hotel s pet zvjezdica u Hrvatskoj. Koncipiran je kao hotel za kongresni turizam te uz desetak kongresnih dvorana, od kojih najveća raspolaže sa 600 mjesta, nudi wellness i spa centar na 1700 četvornih metara.

 • +9
 • +6

Hotel Monte Mulini

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Maistra

Adris je nastavio s investicijama u zonu Monte Mulini i 2013., kada je izgrađen zajednički bazenski kompleks hotela Eden i Lone te restoran Oleander. Uz to je u potpunosti preuređen wellness&spa centar u Edenu. Ukupna ulaganja su te godine iznosila oko 50 milijuna kuna.

Cijelo područje uvale Lone, plaža i šetnica potpuno su obnovljeni 2014. investicijom vrijednom 25 milijuna kuna.

 • +5
 • +2

Hotel Lone

Izvor: Screenshot / Autor: Maistra

Najveći zalogaj za Adris bila je obnova hotela Park. Prvo je srušen stari objekt i na njegovom mjestu je izgrađen, mnogi će reći, jedan od najljepših hotela na Mediteranu. Priprema dokumentacije i gradnja trajale su pet godina te su koštale čak 700 milijuna kuna. Riječ je o najvećoj pojedinačnoj investiciji Adris grupe u turizam.

Grand Hotel Park, koji je otvoren u ožujku ove godine, raspolaže sa 193 sobe i šesnaest apartmana za smještaj petsto gostiju i prostire se na šest etaža. Uz pogled na more i stari Rovinj, sve sobe imaju prostrane terase sa zelenim vrtovima, dok 53 terase raspolažu manjim hidromasažnim bazenima. Hotel ima čak šest restorana dok se wellness i spa centar proteže na impozantnih 3800 četvornih metara.

 • +6
 • +3

Hotel Eden

Izvor: Screenshot / Autor: Maistra

Dok se završavao hotel Park, lani je potpuno renovirano 325 smještajnih jedinica te kuhinja hotela Eden u vrijednosti od 65 milijuna kuna.

Uz obnovu hotela Park, obnovljena je ACI marina Rovinj podno hotela. U taj je projekt uloženo 150 milijuna kuna.

 • +14
 • +11

Hotel Grand Park

Izvor: Promo fotografije / Autor: SGFd.o.o

Adris je u turistički dio svoga poslovanja – uz turizam grupa se bavi osiguranjem, proizvodnjom hrane i nekretninama - dosad uložio 5,5 milijardi kuna.

Iz rovinjske tvrtke najavili su da se nastavljaju ulaganja u turizam, pa će u sljedećom investicijskom razdoblju biti uloženo dodatnih 2,3 milijarde kuna u Istri, Zagrebu, Dubrovniku i Splitu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!