podaci nisu konačni

U Ljubljani ove godine fakultete upisalo 487 hrvatskih studenata

16.10.2017 u 14:34

Bionic
Reading

Na redoviti studij Sveučilišta u Ljubljani u ovoj akademskoj godini upisalo se 2.490 stranih studenata od kojih je 487 iz Hrvatske. Iako podaci još nisu konačni, hrvatski studenti najveće zanimanje pokazuju za studije na Fakultetu za arhitekturu, tamo ih je čak 97, izvijestili su s ljubljanskog Sveučilišta

Prošle je akademske godine na tom sveučilištu studiralo 600 studenata iz Hrvatske od kojih je 95 bilo na studentskoj razmjeni. Osim Fakulteta za arhitekturu, veliko zanimanje među hrvatskim studentima je i za Filozofski te Ekonomski fakultet.

Ljubljansko Sveučilište osnovano je prije gotovo stotinu godina, a na njemu trenutno studira oko 40.000 studenata o čijem se obrazovanju brine 5.700 zaposlenih na 23 fakulteta, tri umjetničke akademije. Riječ je inače o sveučilištu koje se nalazi među tri posto najuglednijih na svijetu.

Prošle školske godine Sveučilište u Ljubljani pohađalo je 2.345 studenata iz 85 zemalja svijeta, a više od 2000 ih je bilo u studentskoj razmjeni.

Svoje studijske programe Sveučilište u Ljubljani predstavit će na Sajmu stipendija i visokog obrazovanja koji se u utorak održava u Zagrebu, a u četvrtak u Rijeci. Na obje lokacije posebno će se predstaviti, kako najavljuju sa Sveučilišta u Ljubljani, Upravni fakultet, a u Rijeci i Fakultet računarstva i informatike.