POSTIGNUT KOMPROMIS

U HT-u potpisan novi kolektivni ugovor

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 23.12.2010 14:52
  • Objavljeno 23.12.2010 u 14:24
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Predstavnici poslodavca i sindikata Hrvatskog telekoma potpisali su novi Kolektivni ugovor za 2011. i 2012. godinu. Predstavnici sindikata izrazili su zadovoljstvo zadržavanjem visoke razine prava radnika

Ugovor su nakon višemjesečnog pregovaračkog procesa potpisali Ivica Mudrinić, predsjednik Uprave i glavni direktor HT-a te Branka Skaramuča, članica Uprave i glavna direktorica za ljudske resurse, a u ime sindikata Juko Cikojević, predsjednik Hrvatskog sindikata telekomunikacija (HST), i Jadranko Vehar, predsjednik Republičkog sindikata radnika Hrvatske (RSRH).

U piopćenju se ističe da novi kolektivni ugovor reflektira kontinuitet visoke razine radničkih prava u Hrvatskom Telekomu te predstavlja izraz upravljanja poslovanjem prema potrebama budućnosti i razvoju tržišta u Hrvatskoj.

Tijekom pregovaranja naglasak je stavljen na nadograđivanje sustava plaća i nagrađivanja prema učinku. Tako Kolektivni ugovor tijekom sljedeće dvije godine osigurava socijalni mir te osigurava tri posto budžeta za plaće sukladno procjeni menadžera za procjenu učinka zaposlenika u 2011. godini i dva posto budžeta za plaće sukladno procjeni menadžera za procjenu učinka zaposlenika u 2012. godini.

Zaposlenima će biti ponuđena mogućnost izbora isplate bruto iznosa od 6.000 kuna ili kao regresa za godišnji odmor ili uplate u Zatvoreni dobrovoljni mirovinski fond T-HT-a.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi