NAJVEĆA INVESTICIJA NA JADRANU

U hotel Lone Maistra ulaže 300 mil. kuna

  • Autor: Anica Tovernić
  • Zadnja izmjena 02.11.2010 22:37
  • Objavljeno 02.11.2010 u 22:37
Hotel Lone

Hotel Lone

Izvor: Promo fotografije / Autor: Maistra

U zadnje dvije-tri godine evidentan je zastoj investicija u turizmu, što struka djelomice pripisuje negativnim utjecajima recesije, ali ponajviše hrvatskoj lošoj poslovnoj klimi u kojoj se investicije u turizmu teško i dugo vraćaju, a ulaganja opterećuju administrativnim i drugim preprekama. Jedna od tvrtki koja prkosi trendovima je rovinjska Maistra, koja je nakon prošlogodišnjeg otvaranja jednog od prvih istarskih hotela s pet zvjezdica, Monte Mulini, otvorila novo gradilište u Rovinju i počela s gradnjom novog hotela s pet zvjezdica naziva Lone

Maistra ulaže u Lone 300 milijuna kuna

U luksuzni hotel Monte Mulini u Rovinju tvrtka Maistra, svojevrsna 'turistička divizija' Adris Grupe, uložila je više od 200 milijuna kuna, a u gradnju novog konferencijskog hotela Lone ulaže gotovo 300 milijuna kuna. To je najveća investicija u hrvatskom turizmu ove godine, a kako se dovršetak gradnje tog hotela planira početkom kolovoza 2011, vjerojatno će ostati najvećom investicijom i za iduću godinu.

Otvaranje hotela Lone očekuje se u jesen iduće godine, nakon što završi gradnja i ishoduju se uporabne dozvole i kategorizacija hotela. S postojećim hotelima Park, Eden i Monte Mulini, Lone će zaokružiti cjelinu odnosno 'hotelski četverokut' te postati, kako najavljuju iz Maistre, jedinstvena hotelska destinacija na Jadranu koja i najobičnijem i najzahtjevnijem gostu može pružiti doslovno sve.

Maistra

Maistra

Izvor: Promo fotografije / Autor: Maistra


Prvi hrvatski hotel u članstvu Design Hotela

Hotel Lone je trenutno u početnoj fazi izgradnje, koju karakterizira i zanimljivost da se radovi obavljaju non-stop, i danju i noću (pod reflektorima). Gradilište se ugnijezdilo u staroj, zaštićenoj park šumi Zlatni rt, udaljenoj nekoliko minuta šetnje od centra Rovinja, u kojoj, kako kažu, nije posjećeno nijedno drvo više nego je trebalo.

Izvođač radova je zagrebačka Zagrebgradnja, a projektant arhitektonski studio 3LHD. Cjelokupan namještaj i uređenje posebno je dizajnirano i producirano za potrebe Lonea, pri čemu je zanimljivost u dizajnu interijera uvođenje okoliša u hotel kroz velike staklene površine i korištenjem zrcala, dok kao najdramatičniji arhitektonski detalj izdvajaju osam katova visoki hol hotela koji se otvara prema nebu!

Hotel Lone je kao projekt i prvi hrvatski hotel koji je 2009. ušao u članstvo Design Hotela, međunarodnog konzorcija i lifestyle brenda koji je sinonim za izvrsnost arhitekture, dizajna, funkcionalnosti i usluge.

Hotel za kongresni turizam

Tržišno će se pozicionirati za MICE ili kongresno-poslovnu publiku, kojoj se na ukupnoj površini cijelog kompleksa od 29.400 metara četvornih nudi smještaj u 240 soba i deset luksuznih 'suitova', uključujući i predsjednički.

Osim višenamjenske, multifunkcionalne konferencijske dvorane sa 700 mjesta, Lone će imati još devet dodatnih dvorana i soba za sastanke, kao i nekoliko restorana i barova te spa&wellness centar koji će se nadovezivati na spa centar hotela Monte Mulini.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!