špica sezone

U dubrovačkoj zračnoj luci više od 190.000 putnika, Turkish Airlines povećava broj letova

09.08.2021 u 08:30

Bionic
Reading

Turkish Airlines, koji između Zagreba i Istanbula trenutno prometuje 10 puta tjedno, od početka kolovoza povećao je broj tjednih letova na liniji između Dubrovnika i Istanbula, javlja Croatianaviation.

Kompanija je najavila obnavljanje prometa na ovoj liniji te su prema Dubrovniku bila potvrđena svega dva tjedna leta.

Zbog povećane potražnje Turkish Airlines je odlučio povećati i svoj kapacitet odnosno broj tjednih letova između Dubrovnika i Istanbula, pa su trenutno, umjesto dva, dostupna četiri leta tjedno između dva spomenuta grada.

Linija će do kraja kolovoza prometovati svakog ponedjeljka, srijede, četvrtka i subote, uglavnom sa zrakoplovima tipa A321, čime će Turkish Airlines između Dubrovnika i Istanbula samo do kraja ovog mjeseca ponuditi više od 4.750 sjedala.

Dubrovačka je zračna luka objavila svoju mjesečnu statistiku za srpanj. Kroz ovu je zračnu luku prošlog mjeseca prošlo 191.714 putnika, čak 132 tisuće putnika više u odnosu na isti mjesec prošle godine (59.133 u srpnju 2020.).

U odnosu na srpanj 2019. godine, brojke su još uvijek razmjerno niske. Naime, tada je kroz Zračnu luku Dubrovnik prošlo 514.723 putnika, što je trenutno još uvijek daleko od realnosti, iako možemo očekivati nastavak rasta na mjesečnoj razini i u kolovozu.