POSTUPAK ZBOG PREZADUŽENOSTI

Tvrtka Redserve u stečaju

07.12.2010 u 10:08

Bionic
Reading

Nad tvrtkom Redserve, koja je za potrebe investitora kupila zemljište za trgovački centar Westgate, otvoren je stečajni postupak zbog nesposobnosti plaćanja računa te prezaduženosti

Prema potvrdi banke Erste & Steiermarkische, kako je izvijestio privremeni stečajni upravitelj tijekom ročišta za utvrđivanje uvjeta za stečaj, Redserve ima evidentiranih nepodmirenih obaveza neprekidno preko 60 dana u ukupnom iznosu od 447.823 kune. S obzirom da ukupno utvrđene obaveze dužnika iznose 614.953 kune, kao i na postojeću, odnosno nepostojeću imovinu tvrtke koja bi činila stečajnu masu, privremeni stečajni upravitelj upozorio je da postoji i stečajni razlog prezaduženosti.

Punomoćnica dužnika, kao i zakonski zastupnik dužnika, nisu imali nikakvih primjedbi na izvješće privremenog stečajnog upravitelja. Štoviše, zastupnik Redservea izjavio je da se ne protivi otvaranju i provođenju stečaja. Isto tako, upozorio je da tijekom poslovanja tvrtka nije stekla nikakve nekretnine niti ima udjela i dionica u drugim tvrtkama, a od pokretnina ima samo namještaj, ali da su u cijelosti isplaćene bruto plaće svim bivšim zaposlenicima.

Ročište vjerovnika, na kojem će se ispitati prijavljene tražbine, zakazano je za 27. siječnja 2011. na zagrebačkom Trgovačkom sudu.