Healthy Planet Productions

Tvrtka Mars: M&M's®, TWIX® i SNICKERS® u borbi protiv klimatskih promjena

11.12.2023 u 12:23

Bionic
Reading

Posljedice klimatskih promjena jednako su izazovne za društvo, pojedince kao i za velike kompanije

Veliko istraživanje agencije Ipsos, koje je naručila tvrtka Mars, otkriva da unatoč trenutnim teškim ekonomskim okolnostima, u prosjeku 69% odraslih u sedam najvećih svjetskih gospodarstava smatra da bi se tvrtke trebale usredotočiti na suočavanje s klimatskim promjenama jednako kao na gospodarske izazove (32%) ili više (37%). Istraživanje je također pokazalo da gotovo polovica ispitanika smatra da multinacionalne tvrtke i vlade imaju veliku odgovornost u borbi protiv klimatskih promjena.

Tvrtka Mars tako je pokrenula jedinstvenu marketinšku kampanju koja oživljava neke od svima omiljenih reklama, udahnjujući im novo ruho s porukama nade i napretka vezanim uz klimu.

Kampanja pod nazivom Healthy Planet Productions, prati nedavno objavljen akcijski plan The Mars Net Zero Roadmap za ubrzanje akcije za postizanje nulte neto stope emisija stakleničkih plinova (GHG) do 2050. godine, uključujući novi cilj, koji je odobrila inicijativa Science Based Targets, a odnosi se na smanjenje emisija ugljika za pola do 2030. godine u svom cijelom lancu vrijednosti.

Izvor: Društvene mreže

Kao dio akcijskog plana, Mars će tijekom sljedeće tri godine uložiti više od jedne milijarde američkih dolara i nastaviti izdvajati financijska sredstva prema potrebi dok se ne postigne nulta neto stopa. Kako bi pomogla izgraditi održiviju budućnost za sve, tvrtka Mars poduzima hitne mjere za smanjenje emisija stakleničkih plinova u svim svojim poslovima od farmi na kojima se uzgaja hrana za ljude i kućne ljubimce do veterinarskih klinika u kojima se brinu o kućnim ljubimcima.

Predrag Milinčić, regionalni direktor za Mars Balkan naglasio je kako se potrošači žele povezati s brendovima kada su u pitanju ključni izazovi: 'Oni dijele naš osjećaj za hitnost kada je u pitanju suočavanje s klimatskim promjenama, ali nije uvijek jasno što točno tvrtke poduzimaju kako bi ostvarile promjenu. Zato smo u oglasima odlučili koristiti naše legendarne brendove koje potrošači poznaju i vole te kroz njih prenijeti poruku nade i optimizma kada su u pitaju klimatske promjene. Poduzimamo mjere za smanjenje emisije ugljika - od rada s poljoprivrednicima na zaštiti šuma do korištenja električne energije iz obnovljivih izvora. Želimo da potrošači znaju da sada radimo na tome da postignemo opipljiv učinak.'

Ova jedinstvena marketinška kampanja tvrtke Mars prenamjenom sadržaja smanjuje emisije stakleničkih plinova tako što uklanja potrebe za putovanjima, snimanjem i izradom scenografije. Također, minimizirala je preostale emisije fokusirajući se na smanjenje ugljika kao ključnog faktora u donošenju odluka i kreativnom razvoju, uključujući odricanje od tehnika animacije s intenzivnim emisijama u korist održivijih metoda.