PRIPREME ZA EKSPANZIJU

Turski Eksen Holding dokapitalizirao Kent Banku

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 12.04.2013 13:58
  • Objavljeno 12.04.2013 u 13:58
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Turski Eksen Holding-Süzer Group dokapitalizirao je KentBanku sa 10 milijuna eura, a dokapitalizacija je provedena prvenstveno kako bi se izvršila ekspanzija Banke na hrvatskom tržištu, priopćeno je danas iz te banke

Na jučerašnjoj Skupštini KentBank d.d. realizirana je njena dokapitalizacija u iznosu od 10 milijuna eura od strane vlasnika, turskog Eksen Holding-Süzer Group. Dokapitalizacijom je izdano 19.736 dionica nominalne vrijednosti 3.800,00 kuna shodno čemu je Eksen holding uplatio 74,9 milijuna kuna te je na taj način podignuta visina temeljnog kapitala KentBank d.d. na 201,7 milijuna kuna.

Iako je do trenutka dokapitalizacije stopa adekvatnosti KentBanke iznosila 18,99 posto (zakonski minimum iznosi 12 posto), ona je provedena prije svega kako bi se izvršila ekspanzija Banke na hrvatskom tržištu, kao i kontinuitet ulaganja u razvoj i proširenje njenih kapaciteta, ističu iz KentBanke.

Najavljuju kako će u idućem razdoblju KentBank nastaviti sa strategijom rasta te će u drugoj polovici 2013. otvoriti još jednu podružnicu u Zadru, a istodobno i u Varaždinu. Dio plana za bližu budućnost je otvorenje i podružnice u Šibeniku

Do kraja godine KentBank planira uvođenje kartičnog poslovanja i mobilnog bankarstva, najavljuju iz te banke.

Turski Eksen Holding (Süzer Group) preuzeo je Banku Brod d.d. iz Slavonskog Broda u srpnju 2011. i početkom 2012. povećava joj temeljni kapital na 126,7 milijuna kuna, a u srpnju prošle godine dolazi do promjene imena Banke Brod d.d. u KentBank d.d. i preseljenja njenog sjedišta u Zagreb.

Süzer grupa je jedna od vodećih grupacija u Turskoj, čiji je portfelj razgranat na građevinu, maloprodaju, financije, turizam i energetiku. U Turskoj je Süzer Grupa vlasnik Kent Leasinga i Kent Factoringa, a osim financija, u vlasništvu Süzer Grupe je hotel Ritz Carlton u Istanbulu, turska franšiza američkog lanca restorana Kentucky Fried Chicken te lanac Pizza Hut-a. Energetski dio biznisa bazira se na većinskom udjelu u Bahçeşehiru Gas Distribution-u, prvoj privatnoj kompaniji za distribuciju prirodnog plina u Turskoj.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!