sushi/sashimi kvaliteta

Tune s farmi generala Gotovine uskoro na policama Metroa

05.02.2019 u 10:41

Bionic
Reading

Metro će u srijedu na Adriatic Gastro Showu u Splitu predstaviti novi proizvod na svojim policama, jadransku plavoperajnu tunu. Metro i Pelagos net farma, tvrtka generala Ante Gotovine, potpisali su ugovor o suradnji

Kako piše Slobodna Dalmacija, Metro će ekskluzivno hrvatskom tržištu ponuditi i plavoperajnu jadransku tunu sushi/sashimi kvalitete, koja će profesionalnim kupcima Metroa biti dostupna u veleprodajnim centrima diljem Hrvatske.

Suradnjom s Metroom Gotovina svoje proizvode prvi put stavlja na police međunarodnog trgovačkog lanca, što Pelagos proizvodima otvara put prema više od 160.000 Metroovih kupaca diljem Hrvatske, koji se od sada, uz svježe slane i marinirane inćune, slane srdele, lokardu i ostale proizvode Pelagos prerade, mogu opskrbiti i iznimno cijenjenim mesom jadranske plavoperajne tune sushi/sashimi kvalitete.

'Pelagos net farma je krajem prošle godine učinila svoj iskorak i na hrvatsko tržište. Metro će ekskluzivno hrvatskom tržištu predstaviti proizvod Pelagos core-businessa - plavoperajnu jadransku tunu, koja je u pet godina postojanja kompanije bila rezervirana isključivo za strano sushi/sashimi tržište. Sretni smo što je kuća Metro lider HoReCa opskrbe profesionalnih kupaca hrvatskog i europskog tržišta naš partner u distribuciji proizvoda i što ćemo zajedno doprinijeti popularizaciji jedenja zdrave plave ribe u Hrvatskoj. Svoj globalni rast i razvoj Metro održava povjerenjem kupaca kroz zajamčene standarde kvalitete. To je i naš kredo - Pelagos želi prepoznatljivost po kvaliteti. Zato nam je Metro idealan partner', rekla je za Slobodnu Dunja Zloić-Gotovina, direktorica prodaje i marketinga.

  • +4
Ante Gotovina u posjetu Cromarisu u rujnu 2015. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Gotovinina tvrtka Pelagos net farma 2017. godine udvostručila je prihode na 51,6 milijuna kuna. Nakon plaćanja poreza ostala mu je dobit od 6,9 milijuna kuna, što je gotovo dva milijuna kuna više nego godinu prije. Umirovljeni general na tome ne planira stati. Najavljuje nova ulaganja i povećanje proizvodnje.

U financijskom izvješću za 2017. Gotovina ističe kako u ovoj godini planira daljnja ulaganja. Najavio je nastavak modernizacije poslovanja, u planu mu je kupnja novih kaveza, još jednog broda (trenutno ih ima dva) i novog uređaja za pojedinačno zamrzavanje tuna. Više o poslovanju njegove tvrtke možete pročitati OVDJE.