ZAHTJEV PREMA ŽUPANIJI

Gotovina želi više prostora za uzgoj tuna, planira povećati proizvodnju na 900 tona

  • Autor: L. F.
  • Zadnja izmjena 24.10.2018 14:10
  • Objavljeno 24.10.2018 u 14:10
tportal

Izvor: Cropix / Autor: Niksa Stipanicev / CROPIX

Tvrtka u suvlasništvu generala Ante Gotovine Pelagos net farma zatražila je od Šibensko-kninske županije povećanje obuhvata koncesije za uzgoj tuna u akvatoriju južno od otoka Balabre na području Općine Murter-Kornati s obzirom da planiraju povećanje kapaciteta uzgoja sa 600 na 900 tona tune godišnje. Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o davanju koncesije na dnevnom je redu Županijske skupštine zakazane za sljedeću srijedu

'Koncesionar povećava kapacitet, a planiraju povećanje sa 600 na 900 tona godišnje. Povećanje obuhvata koncesije u skladu je s lokacijskom dozvolom i studijom o utjecaju na okoliš, a s obzirom da nije veće od 50 posto prihvatljivo je za provedbu', kazala je Jadranka Fržop, pročelnica županijskog Odjela za pomorstvo, promet i otočni razvoj, piše Šibenik.in.

S obzirom da se izmjenama ne mijenja predmet ugovora o koncesiji postojeći je ugovor moguće izmijeniti bez provedbe novog postupka davanja koncesije.

Prvotnim ugovorom o koncesiji Gotovinina tvrtka dobila je obuhvat koncesije od 126.000 kvadrata, odnosno koncesijsko polje predviđeno za 8 okruglih kaveza, a maksimalni kapacitet bio je do 600 tona godišnje.

Zahtjevom podnijetim u rujnu traže povećanje obuhvata koncesije na 179.200 kvadrata kako bi koncesijsko polje imalo 12 okruglih kaveza i kako bi se maksimalni kapacitet uzgoja sa dosadašnjih 600 tona povećao na 900 tona godišnje.

Prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o davanju koncesije na pomorskom dobru u svrhu gospodarskog korištenja i postavljanja naprava za uzgoj tuna u akvatoriju južno od otoka Balabre na području Općine Murter-Kornati naći će se pred vijećnicima Županijske skupštine sljedeću srijedu.

  • +5
  • +2

Ante Gotovina postao počasni građanin Zagreba

Izvor: Pixsell / Autor: Anto Magzan

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!