TRŽIŠTE KAPITALA

Trgovanje obilježila stagnacija indeksa, u fokusu dionice Kraša, Atlantske plovidbe i Valamara

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic/PIXSELL

Posljednji dan u tjednu nije donio bitne promjene raspoloženja na hrvatskom tržištu kapitala, tako da su dionički indeksi ponovno bilježili tek manje pomake vrijednosti

Stagnacija je u petak imala pozitivan predznak, pa je indeks CROBEX ovaj put porastao za blagih 0,05 posto na 1.976,01 bodova, što je bio njegov prvi rast nakon tri uzastopna gubitka. Ipak, tijekom tjedna je prevladavalo loše raspoloženje te je CROBEX na tjednoj razini oslabio za 0,69 posto, što je treći negativni tjedan u nizu.

Indeks blue chip dionica je u petak ostao gotovo nepromijenjen (-0,02 posto) na 1.175,81 bodova, dok je kod sektorskih indeksa najveći pomak zabilježio CROBEXkonstrukt, koji je skočio za više od četiri posto. Ukupni promet dionicama je iznosio nešto više od 11 milijuna kuna, a tri izdanja su se istaknula milijunskim prometom.

Ponovno se najviše se trgovalo dionicama Kraša, ovaj put u vrijednosti od 3,6 milijuna kuna, pri čemu im se cijena nije mijenjala i to u danu kada je investitor Kappa Star Limited objavio da je novim kupnjama dionica premašio vlasnički udio od 25%. Drugo najlikvidnije izdanje su bile dionice Atlantske plovidbe s 1,5 milijuna kuna, koje su porasle za 3,14 posto na 394,00 kuna.

Vrlo aktivne su bile i dionice Valamar Riviere sa 1,1 milijuna kuna, koje su porasle za 0,79 posto na 38,20 kuna i to nakon vijesti o potpisivanju klupskog kredita za financiranje investicija vrijednog 100 milijuna eura.

Među likvidnijim dobitnicima su se istaknuli Turisthotel sa cjenovnim skokom od 6,43 posto na 2.980,00 kuna te Đuro Đaković Grupa, čija je dionica porasla za više od četiri posto na 5,44 kuna nakon objave deblokade bankovnog računa.

Dobitnik dana: Luka Rijeka +11,11% 44,00 kn

Gubitnik dana: Viktor Lenac -6,67% 7,00 kn

CROBEX: +0,05% 1.976,01 bodova

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!