TRŽIŠTE KAPITALA

Trgovanje na Zagrebačkoj burzi: Indeksi zaključili s negativnim predznakom, turističke dionice najveći gubitnici

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Lukunic

Na Zagrebačkoj burzi je u četvrtak vladalo negativno raspoloženje među investitorima, indeksi su zaključili u crvenom teritoriju, a najviše na udaru su se našle turističke dionice.

Indeks CROBEX je kraj dana dočekao na 1,808.2 bodova, što predstavlja pad od 0,8 posto, te je to ujedno njegova najniža razina u posljednja dva tjedna, dok je uži indeks CROBEX10 izgubio 0,9 posto na vrijednosti. Od sektorskih indeksa jedino se indeks turističkog sektora našao među gubitnicima, i to s padom od 2,1 posto, dok je dobitnike predvodio indeks građevinskog sektora, koji je uzletio 3,8 posto.

Ukupna dionička likvidnost je iznosila oko 8,3 milijuna kuna, pri čemu je nešto više od 2 milijuna kuna protrgovano u blok trgovanju dionicom Valamar Riviere. I u redovnom trgovanju je dionica Valamara bila u fokusu, s obzirom da je prikupila oko 2,4 milijuna kuna prometa, pri čemu je izgubila 2,2 posto na vrijednosti. Milijunski promet su još prikupile samo dionice Arena Hospitality Grupe, oko 1,1 milijun kuna, pri čemu su potonule 5,3 posto te time pokupile titulu gubitnika dana drugi dan zaredom.

Loš dan su imale i dionice Tankerske Next Generation, s padom cijene od 2,8 posto, te dionice Optima Telekom i povlaštene dionice Adrisa, koje su oslabile redom 2,3 posto i 2,1 posto.

S druge strane, titula dobitnika dana je pripala dionice Ingre, koja je uzletjela 5,9 posto, a slijede je dionice Atlantske plovidbe i dionice Dalekovoda, s rastom cijena od 3,2 posto i 1,9 posto.

Dobitnik dana Ingra +5,88% 9,00

Gubitnik dana Arena Hospitality Grupa -5,29% 322,00

CROBEX -0,78% 1.808,19

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!