tržište kapitala

Trgovanje na Zagrebačkoj burzi: Indeksi blago porasli, Adris u fokusu

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala je u utorak svjedočilo blago pozitivnim kretanjima dioničkih indeksa, dok je likvidnost oslabila u odnosu na dan ranije.

Indeks CROBEX je upisao rast od 0,1 posto, čime je zaključio na 1.637,3 bodova, najvišu razinu od kraja rujna, dok je uži tržišni indeks ojačao 0,2 posto. Od sektorskih indeksa najviše je profitirao indeks prehrambenog sektora, s rastom od 2,3 posto, dok su u crvenom zaključili indeksi građevinskog sektora i sektora industrije, čije su vrijednosti oslabile redom 1,5 posto i 0,2 posto.

Ukupno je protrgovano nešto više od 12 milijuna kuna, a u fokusu se ponovno našlo redovno izdanje Adrisa. Uz prikupljenih 2,2 milijuna kuna u blok trgovanju, povlaštene dionice Adrisa su generirale još dodatnih 3,5 milijuna kuna u redovnom trgovanju, pri čemu im je cijena ojačala 0,8 posto. Milijunski promet su zabilježile i dionice Valamar Riviere, koje su na 1,2 milijuna kuna prometa oslabile 0,4 posto.

Od aktivnijih izdanja, titula dobitnika dana je pripala dionici Turisthotela, čija je cijena uzletjela 7,7 posto, a dobar dan su imale i dionice AD Plastika i Atlantic Grupe, koje su porasle redom 2,5 posto i 1,6 posto.

S druge strane, dionice Končar D&ST su potonule 4,6 posto, dionice Instituta IGH su oslabile 4 posto, dok su dionice Privredne banke Zagreb kliznule 3,9 posto.

Dobitnik dana Prehrambeno industrijski kombinat +9,09% 60,00

Gubitnik dana Končar D&ST -4,55% 1.260,00

CROBEX +0,05% 1.637,25

Više o kretanju tržišta kapitala pogledajte OVDJE.