tržište kapitala

Trgovanje na Zagrebačkoj burzi: Indeksi blago oslabili uz nisku likvidnost

tportal

Izvor: EPA / Autor: ZIPI

Zadnji trgovinski dan prije božićnih blagdana protekao je relativno mirno na Zagrebačkoj burzi, indeksi su zaključili u crvenom teritoriju s blagim pomacima, a likvidnost je potonula.

Indeks CROBEX je kraj dana dočekao na 1.725,1 bodova, što predstavlja pad od 0,1 posto, dok je njegova uža inačica indeks CROBEX10 oslabio 0,2 posto. Od sektorskih indeksa jedino je indeks građevinskog sektora zaključio u zelenom, s rastom od 1,5 posto, dok je gubitnike predvodio indeks prehrambenog sektora s padom od 0,3 posto.

Ukupno je protrgovano svega nešto više od 2 milijuna kuna, što je najniže od polovice listopada. Najviše se trgovalo povlaštenim izdanjem Adrisa, koje je na prometu od 582 tisuće kuna oslabilo 0,3 posto, a slijede ga dionice AD Plastika, s prometom od 370 tisuća kuna i padom cijene od 3,7 posto, čime su pokupile titulu gubitnika dana.

Loš dan su imale i dionice Turisthotela i Valamar Riviere, koje su izgubile 3,5 posto i 0,7 posto na vrijednosti. S druge strane, dionice Dalekovoda su porasle 4 posto, dok su dionice Instituta IGH i Jadroagenta ojačale redom 2,9 posto i 2,4 posto.

Dobitnik dana Dalekovod +4,00% 6,24

Gubitnik dana AD Plastik -3,68% 157,00

CROBEX -0,08% 1.725,11

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!