PREGOVORI S BANKAMA

Trgovački lanac Merkur pred stečajem

Merkur

Merkur

Izvor: Cropix / Autor: Cropix

Predsjednik Uprave Merkura Bojan Knuplež počinje u Ljubljani pregovore s bankama o sanacijskom programu za rješavanje problema ovoga trgovačkog lanca s više od 4000 zaposlenih

Konačan nacrt sanacije Knuplež će predstaviti bankama 15. rujna kada će se i znati koje će akcije poduzeti, prenose slovenski mediji. Nova uprava na čelu koje je Knuplež od 23. lipnja ove godine čini sve da Merkur ne ode u stečaj. Pretpostavlja se da će ipak morati otpustiti četrdesetak posto zaposlenih.

Bojan Vidmar, direktor Merkura Hrvatska, kaže da će se program sanacije odnosi na kompletnu grupu Merkur, s tim da će se mjere različito osjetiti u pojedinim dijelovima, piše Poslovni dnevnik. U Merkuru Hrvatska zaposleno je 460 ljudi što je 9% svih zaposlenih u grupi. Merkur je imao 600 ljudi, no lani su se podijelili u dvije tvrtke. Izdvojio se Mersteel, a smanjio se i broj zaposlenih.

Vidmar napominje da je u Hrvatskoj ove godine bitno manji pad prodaje i zato nastavljaju s aktivnostima za njezin rast uz poduzimanje mjera za racionalizaciju poslovanja.

U Hrvatskoj Merkur posluje u osam gradova i ima devet centara od kojih je najveći centar u Varaždinu vrijedan 20 milijuna eura, a otvoren je lani u lipnju. Prema prvim predviđanjima otpuštanja zaposlenih u grupi Merkur na udaru će se naći kadrovi u Upravi. Slovenski analitičari tvrde da će teškoće osjetiti mnogi, a stečaj bi prouzročio probleme najviše kranjskoj Savi.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi