12. svibnja

Treći po redu New Europe Business Forum

  • Autor: Promo
  • Zadnja izmjena 06.04.2017 09:49
  • Objavljeno 06.04.2017 u 09:49
tportal

Izvor: NEBF / Autor: NEBF

Zagrebačka škola ekonomije i managementa u suradnji sa ZŠEM Poslovnom akademijom organizira treći po redu New Europe Business Forum na temu 'Why nations fail?' koji se 12. svibnja održava u Zagrebu

Jedan od glavnih govornika je dr. James A. Robinson, ugledni američki ekonomist i profesor na sveučilištu u Chicagu. 'Gospodin Robinskon jedan je od koautora svjetskog bestselera Zašto nacije propadaju?, a proglašen je i 30. svjetskim misliocem prema rankingu World Thinkers u Prospect magazinu 2013. godine. U svojoj super uspješnoj knjizi, Robinson (zajedno s kolegom Acemogluom s MITa) traga za odgovorom na jedno od najvažnijih pitanja današnjice, a to je zašto neke nacije, poput Norveške ili Švicarske, napreduju, dok druge, poput Malija, propadaju. Zašto nacije propadaju proglašena je najboljom i bila najprodavanija knjiga u SAD-u 2012. godine, te je dobila mnoge nagrade za najbolju knjigu izdanu na temu međunarodnih odnosa, knjigu s najznačajnijim utjecajem u svijetu poslovne ekonomije i politike…

Još jedan eminentan govornik kojeg dovodimo ove godine je i Lien Choong Luena, ugledni singapurski konzultant iz područja javne politike, zaposlen u McKinseyu kao engagement manager i voditelj ogranka JI Azije. Čovjek je to koji se popeo na Mt Everest i K2 te došao do Sjevernog pola.' - ističe dr. sc. Mato Njavro, akademski direktor foruma.

New Europe Business Forum ekskluzivan je događaj na kojemu tijekom foruma i domjenka imate priliku upoznati polaznike i govornike koji po prvi puta dolaze u Hrvatsku upravo radi NEBFa, te steći neprocjenjiva poznanstva i poslovne kontakte.

New Europe Business Forum okuplja svjetske lidere, godišnje okuplja svjetske lidere i  predstavnike poslovne, akademske i političke zajednice kako bi raspravili i iznijeli svoje viđenje o temama širokog spektra, od poduzetništva, vodstva i znanstvenih inovacija pa sve do makroekonomskih trendova i geopolitičkih događaja.

Inače, Zagrebačka škola ekonomije i managementa kroz svoje preddiplomske i diplomske studije nudi nešto drugačiji i aktivniji način studiranja nego što je to uobičajeno na ovim našim prostorima. Zbog velike konkurentnosti na tržištu rada, s čime se studenti susreću već pri potrazi za prvim radnim mjestom, studentima ZŠEM-a tijekom studija nudi se mogućnost odlaska na međunarodnu studentsku razmjenu diljem cijelog svijeta, aktivno uključivanje u rad poslovne zajednice kroz stručne prakse i studentske poslove te rad i sudjelovanje na dodatnim predavanjima vrhunskih svjetskih stručnjaka iz raznih područja poslovanja kao što su to govornici New Europe Business Foruma.

'Želja nam je i studentima drugih studija pružiti priliku za obogaćivanje studentskog života kroz sudjelovanje na ovogodišnjem forumu zbog čega smo organizirali 'NEBF Challenge'. Natjecanje je to kroz koje promičemo izvrsnost i kotizacijama nagrađujemo 100 najboljih studenata iz cijeloga svijeta koji se prijave za natjecanje putem službene internetske stranice www.nebf.eu. Ovakva natjecanja smo organizirali i prijašnjih godina zbog čega na našem forumu svake godine sudjeluje 100 studenata iz više od 28 različitih zemalja .' – objasnila nam je Nikol Šćrbec, organizatorica foruma i kontakt osoba za sva dodatna pitanja.

Priključite se ovoj iznimnoj konferenciji koja je pravo osvježenje na hrvatskoj sceni, ali i šire, koja pobuđuje u mladima inspiraciju i pozitivne vibracije te ih puni energijom za postizanje pozitivnih promjena u svojoj sredini.

Registrirajte se na www.nebf.eu ili pošaljite upit na nebf@zsem.hr!

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!