priče bez pokrića?

Todorić i Dalić šamaraju se optužbama. Pitali smo ih gdje su im dokazi

06.10.2017 u 20:06

Bionic
Reading

Nakon što je Ivica Todorić putem svojeg bloga optužio potpredsjednicu Vlade i ministricu gospodarstva Martinu Dalić da je 28. ožujka u 2.30 u noći mailom jednom članu Uprave Agrokora prijetila uhićenjem ukoliko se ne potpiše lex Agrokor, ali o tome nije predočio nikakav dokaz, ona je 30. rujna zatražila da se pregledaju svi njezini e-mailovi

Sigurnosno-obavještajna agencija (SOA) na zahtjev premijera Andreja Plenkovića pregledala je svu službenu i privatnu komunikaciju potpredsjednice Vlade, nakon čega je Vlada priopćila da nisu pronađeni nikakvi dokazi prijetnje. 

Zamolili smo stoga Todorića da nam ustupi sporne mailove u kojima teško inkriminira Dalić, no do zaključenja teksta nismo primili nikakav odgovor. 

Isto tako, od Dalić smo tražili nam da uvid u korespondenciju s Todorićem i bivšim članovima Uprave Agrokora kako bismo se uvjerili da ona doista nije prijetila njemu ni članovima Uprave. 

No niti ona nije odgovorila na upit tportala. Što su si Todorić i Dalić doista pisali, vjerojatno će i ostati skriveno, no zanimljiv komentar situacije s mailovima dao je bivši ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić. 

Prema njegovim riječima, Vladina narudžba pretrage mailova Martine Dalić je običan 'igrokaz' jer službe Vlade nemaju pravo naručivati takve 'pretrese' niti podnositi izvještaje o tome, bez obzira na to jesu li e-mailovi dobrovoljno predani ili ne.

  • +75
Sva lica Ivice Todorića Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL

'Mene puno više interesira je li Državno odvjetništvo izdalo takav nalog za pretragu pa onda možemo govoriti da je to dokaz da netko nije nešto napravio. Takve pretrage mogu se raditi samo temeljem zahtjeva DORH-a koje rukovodi i koordinira kriminalističko istraživanje i izdaje nalog onim službama koje su stručne i specijalizirane za to, a onda one dostavljaju izvješće DORH-u. To se ne radi unutar kuće, kao što je to učinila Vlada', rekao je Ostojić.